IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-уникалното Bugatti Chiron е направено от скрап

Машината от метални отпадъци е оценена на 30 000 долара (ВИДЕО)

В тайландската провинция Чачонгсао има едно невероятно място, което са намира на около 2 часа път от Банкок. Там се намира работилницата Scrap Metal Art Thailand, която е превърната в рай за гигантски роботи, статуи и невероятни копия на автомобили, направени от скрап.


Bugatti Chiron - скрап


Сред тях е и най-уникалното Bugatti Chiron на света. Всъщност, колите са две, стана ясно от видео, публикувано в YouTube. Създаването на произведени на изкуството от метални отпадъци са нещо, с което хората вече са свикнали, но постиженията на тази работилница направо спират дъха.

Много преди да се стигне до Chiron, си виждат шедьоври - от Robocop до T-800 на "Терминатор" и всички герои на "Трансформърс". Автомобилната индустрия е представена от Mercedes 300SL Gullwing, направен изцяло от зъбни колела, гайки и болтове.


Bugatti Chiron - скрап


Има и реплика на Ferrari 250 GTO, която е с подобна конструкция, но Chiron е произведението, което се откроява над всички. Тъй като е направено от всякакви метални парчета, то прилича на "Лего" в естествени размери. Има и второ Bugatti Chiron, което е малко по-различно.

Според сайта на Scrap Metal Art Thailand, много от експонатите са продадени в повече от 40 държави по смета. Специално, този Chiron се предлага за 30 000 долара, което е доста по-достъпна сума, тъй като оригинална хиперкола на Bugatti струва поне 2,5 млн. долара.


Снимки и видео: YouTube

0 от 500