IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се ражда Bugatti с боя за милион долара

Специалната окраска на това Divo е правена в продължение на година и половина

Bugatti Divo вече е една от най-ексклузивните хиперколи в света, като от нея ще бъдат произведени едва 40 бройки. На някои от собствениците обаче им се иска нещо още по-специално и уникално, като не се колебаят за да платят допълнително за него.


Bugatti Divo Coccinella


Такъв е и случаят с това Bugatti Divo, наречено "Coccinella", което е направо по поръчката на много богат собственик. И той си има определени изисквания. А отделът за проектиране и разработка на компанията-производител е готов да ги изпълни и да създаде единствен по рода си екземпляр.

Проектът стартира през август 2018 година, малко след световната премиера на новото Bugatti. Американският собственик на колата иска специален цвят и диаманти в боята на автомобила. Идеята му е реализирана от френската компания, чиито експерти създават два нови цвята - Customer Special Red и Graphite, за за постигнат искания контраст.


Bugatti Divo Coccinella


Това, което на пръв поглед изглежда лесно, съвсем не е такова. Работата по боите отнема повече от година и половина, като дизайнерите на Bugatti трябва да се справят с извитите и сложни повърхности на Divo.

Всеки от диамантите е проектиран с графични програми и мястото му е изчислено до милиметър. След това върху каросерията са поставени 1600 фигури, за да се постигне крайния резултат. Естествено, това си има и цена, която не е никак малка - милион долара (840 000 евро), което обаче изглежда незначително на фона на факта, че стандартното Divo струва 5 млн. евро.

Още снимки на уникалната хиперкола - вижте в галерията:


В Bugatti са се поставили и специални колела на хиперколата, за да може те да отговарят на останалата част. Интериорът е от кожа и алкантара, като в него също си контрастират черно и червено. А резултатът е един истински шедьовър, който показва неограничени възможности на френския производител.

Снимки: Bugatti

0 от 500