IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мигаш и го няма – вижте летящо Bugatti Chiron в Португалия!

Това видео показва колко бърза е и как звучи хиперколата

Koenigsegg Agera RS и SSC Tuatara може да са най-бързите коли на права отсечка, но Bugatti Chiron си остава един от най-забележителните автомобили на пазара и това видео показва колко ужасяващо бърз е той дори на обикновен път.


Bugatti Chiron


Клипът първо беше споделен в Reddit, след което се появи и в YouTube, като е озаглавен „Bugatti Chiron flyby sound with 373 km/h” и показва френската хиперкола, която определено превишава скоростта на двулентов път в Португалия. Видеото е кратко, но перфектно показва възможностите на колата и звука на нейния двигател, който е по-скоро като на реактивен самолет, отколкото на автомобил.

Докато Chiron преминава пред камерата, може да се види как шофьорът задейства спирачките, за да вземе предстоящия десен завой на пътя. Максималната скорост на хиперколата е ограничена по електронен път на 420 км/ч и макар лесно да може да достигне 373 км/ч, определено в случая скоростта не е такава.



Според потребители на Reddit, които са използвали различни математически методи за изчисление на скоростта, автомобилът се движи с между 257 и 289 км/ч. Което също не е никак малко, като се има предвид, колко тесен е пътят.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500