IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко харчи хиперколата Bugatti Chiron Pur Sport

За 5 години собственикът на машината плаща 15 000 долара повече за гориво от средния разход в САЩ

Американската федерална Агенция по защита на околната среда обяви сертифицираните сведения за разхода на гориво при хиперколата Bugatti Chiron Pur Sport. Оказва се, че средностатистическият собственик на автомобила харчи около 4000 долара за гориво.


Bugatti Chiron Pur Sport


По информация на ведомството, 8,0-литровият мотор W16 на хипеколата харчи 29,4 л/100 км в градски цикъл, независимо от това, че автомобилът е оборудван със система за деактивация на част от цилиндрите. При движение на шосе разходът пада до 18 л/100 км, а в комбиниран цикъл той е 23,5 л/100 км. В същото време стандартният Chiron харчи с 3 л/100 по малко в града.

Ако 45% от пътуването на хиперколата се осъществява по магистрали, а останалото е по градски улици, то купето изминава в подобен режим около 24 000 км. Това означава, че разходите на собственика за бензин (според цените в САЩ) са 4150 долара. Съответно, за 5 години използване на колата нейният собственик ще похарчи с 15 000 долара повече за гориво, отколкото повечето средностатистически притежатели на автомобили в Щатите.


Bugatti Chiron Pur Sport


Хиперколата Bugatti Chiron Pur Sport разполага с резервоар, побиращ 100 литра гориво. Това означава, че в градски условия автомобилът може да измине 340 км с едни резервоар.

Снимки: Bugatti

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 3 години )
    Да, както е споменал вече Chicho FichoТия хора имат и ред други много гълтащи гориво придобивки, та вероятно пазаруват горивата на едро и може па и и по сгодно да им излиза така. Вероятно зона за Бугатито се компенсира от отстъпката за горивата за самолета и яхтата. Та с две думи, ако нямате яхта и самолет, Бугатито не е добра инвестиция. Ми мислете малко бе хора, смятайте и тогава си давайте 3те милиона.
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Mothman ( преди 3 години )
    Хората, които са запознати с този автомобил, вероятно вече знаят какъв е разхода му или най-малко няма да се впечатлят. Останалите дори не са чували за Pur Sport вариацията на Chiron и едва ли ще им е полезно да знаят разхода на супер спортна кола, която не само че няма да имат никога, а едва ли ще видят на живо през живота си. Предвид цената му и стойността на доп. разходи за притежание, разх. на гор. е без значение за тези, които могат да си го позволят и без значе за тези които не могат.
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Mothman ( преди 3 години )
    Хората, които са запознати с този автомобил, вероятно вече знаят какъв е разхода му или най-малко няма да се впечатлят. Останалите дори не са чували за Pur Sport вариацията на Chiron и едва ли ще им е полезно да знаят разхода на супер спортна кола, която не само че няма да имат никога, а едва ли ще видят на живо през си живот си. Предвид цената му и стойността на доп. разходи за притежание, разх. на гор. е без значение за тези, които могат да си го позволят и без значе за тези които не могат.
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Селянин ( преди 3 години )
    Газчица идеално ще и пасне.
  • #4
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Бъгчо ( преди 3 години )
    Ако сметнат само гумите колко струват и ги сравнят със "средностатистичеки".... Разликата може да се окаже 100хКойто купуива Bugatti Chiron Pur Sport не го прави за да пести от нафтата(а интересно дали може да му сложиш газово?)
  • #3
    13 rate up comment 0 rate down comment
    donkey ( преди 3 години )
    Кеф цена няма!
  • #2
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Chicho_Ficho ( преди 3 години )
    До 1Баце, тези които си купуват тези коли вече имат и самолет и хеликоптер и яхта и частен остров......, иначе за последното си прав.
  • #1
    16 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )