IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-мощното Bugatti е почти готово за производство

Доставките на хиперколата Centodieci започват догодина

Bugatti предприе важна стъпка по развитието на лимитираната си хиперкола Centodieci. Компанията е готова с първия предсериен прототип на машината, която се очаква да е най-мощната в историята на марката до момента.


Bugatti Centodieci


Екземпляр №1 в момента е във вид на полуготов автомобил във фабриката на Bugatii, където инженерите продължават да тестват всеки компонент, до най-малката гайка и да провеждат редица компютърни симулации. След това, колата ще бъде конструирана изцяло, като първоначално ще се проведат тестове в аеродинамичен тунел, след което ще започнат и реалните такива на състезателни писти.

Centodieci (от италиански "сто и десет") е създаден в чест на модела Bugatti EB110 и хората зад него - италианския предприемач Романо Артоли и архитекта Джампало Бенедини. Хиперколата бе представена като концепция на специално събитие в Калифорния през 2019 година.


Bugatti Centodieci


Новият модел ще е с 20 килограма по-лек от Chiron, като използва същия 8-литров W16 двигател с 4 турбини. Освен по-лек, Centodieci е и по-мощен от събрата си със 100 к.с. или с впечатляващия тотал от 1600 "кончета".

Ускорението на новия болид до 100 км/ ще става за 2,4 секунди, до 200 - за 6,1 секунди, а до 300 км/ч машината ще стига за малко над 13 секунди. Максималната скорост ще е електронно ограничена на 380 км/ч.


Bugatti Centodieci


Само 10 екземпляра от расовия хипермодел ще бъдат построени, като всичките до един са разпродадени буквално за часове след представянето на концептуалната машина преди 2 години. Цената на уникалния Bugatti Centodieci започва от цели 8 милиона евро, без данъците, а доставките към късметлиите започват догодина.

Повече снимки на Bugatti Centodieci вижте в галерията:

0 от 500