IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-скъпото Bugatti се оказа напълно безшумно

Моделът Centodieci развива мощност от 1577 к.с. (ВИДЕО)

Най-скъпото Bugatti се оказа напълно безшумно

През лятото френската компания Bugatti представи в рамките на ежегодния конкурс за дизайн Pebble Beach Concours d'Elegance в Калифорния своята хиперкола Centodieci. Тогава беше обявено, че това ще най-бързият и най-скъп автомобил на марката, като ще се продава за 9 млн. долара.

Сега автомобилът прави обиколка на европейски изложби и беше забелязан на салона Zoute Grand Prix Concours d'Elegance в Белгия. Това, с което той привлече внимание беше не толкова забележителния му външен вид, колкото факта, че се движи напълно безшумно.

Как може хиперкола с мощност 1577 к.с. да се движи в пълна тишина? Изглежда автомобилът, използван за промотиране на Centodieci, се задвижва от електромотор. Настройката на подобен агрегат улеснява движението при ниски скорости, а освен това неговото използване е доста полезно при движение на закрито, където W16 двигателят ще вдига силен шум.

Засега от компанията не разкриват допълнителни подробности за автомобила. Знае се, че Centodieci е създаден в чест на легендарния модел със средно разположение на двигателя EB110, който на свой ред бе направен в чест на 110-годишнината на основателя на марката Еторе Бугати и беше показан през 1991 г.


Още снимки - вижте в галерията.

Тази машина ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,6 секунди, което е нещо феноменално за това време. Под капака е поставен 3,5-литров V12, който развива мощност от 553 к.с. и се съчетава с 6-степенна скоростна кутия.

Снимки и видео: Motor1

 

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    USA ( преди 4 години )
    Отивам при Тесла отново
  • #3
    10 rate up comment 2 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Френско или не трябва да е тихо, иначе няма да може да се кара практически никъде по света.В Монако са съвсем крайни, конфискуват колата ако е прекалено шумна, няма ала-бала. Ако караш лекичко всичко е ОК, но почнеш ли да я ръчкаш, оставаш без нея :)Само в БГ можеш да караш шумна кола/мотор и да не те "бият".
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Русия ( преди 4 години )
    Баш си е френска. Произвежда се в Шато до Страсбург.
  • #1
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Язък ( преди 4 години )
    Спрете се с това "френска компания Бугати". Тази компания, никога не е била френска по смисъла на това определение! Франция, като държава, по никакъв начин няма отношение и още по-малко участие в Бугати. По стечение на чисто политически обстоятелства и за кратък период от време - една от фабриките на Бугати се е намирала на френска "територия" - толкоз. Останалото го пише в Уикипедия (и не само)!