IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti ще направи най-скъпия кросоувър в света

Бъдещият модел обаче ще е с по-ниска цена от Chiron

Bugatti ще направи най-скъпия кросоувър в света

Ръководството на компанията Bugatti разглежда проект за създаването на изцяло нов модел, който като концепция ще бъде по-близо до кросоувър, отколкото до традиционна кола. Това ще бъде и най-скъпият автомобил в SUV-сегмента, разкри президентът на френската марка Стефан Винкелман пред списанието Car.

Досега на няколко пъти от Bugatti отричаха, че ще предложат всъдеход, но Винкелман уточни, че това съвсем не значи отказване от разработката на нов автомобил  висока позиция на водача и по-вместителен салон.

По предварителни данни, в компанията работят върху SUV с две врати, които ще се окаже с по-малки габарити и по-ниско тегло от Lamborghini Urus. Автомобилът ще разчита на хибриден силон агрегат с мощност от около 1000 к.с. Цената му ще бъде поне 1 млн. долара.

"Нашият нов автомобил ще бъде най-добрият и най-скъпият в своя сегмент, но в никакъв случая няма да стане най-екстремното и най-скъпо Bugatti. На върха на гамата ни завинаги ще остане суперколата Chiron", поясни Винкелман.

Снимка: Carmagazine.co.uk

0 от 500