IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti няма да приема индивидуални поръчки

В компанията смятат, че от това просто няма нужда

Bugatti няма да приема индивидуални поръчки

Bugatti няма да последва Ferrari по пътя на създаване на индивидуални модели, поръчани от богати колекционери или важни клиенти на компанията. В Монтерей Bugatti показа изцяло разпродадения Centodieci, който отдава почит и на EB110, но се оказа, че колата е създадена за колекционери, но не и по тяхна поръчка. Това уточни Пиер Ромелфангер, който отговаря за специалните проекти в компанията.

Той и екипът му обикалят най-важните автомобилни събития в света, за да се срещнат с най-важните клиенти на Bugatti и да съберат информация от тях за колите, които притежават или пък искат да си купят. Тези разговори служат за вдъхновение при създаването на нови модели, но Ромелфангер направи уточнението, че той и екипът му са тези, които взимат крайното решение за създаването на един или друг модел или по-скоро нова версия на съществуващ автомобил. Най-общо казано, не изпълняват поръчки, но се вслушват внимателно в желанията на клиентите.

На същото мнение се оказа и главният дизайнер на марката Ахим Аншайдт, който поясни пред списание Autocar, че с оглед структурата на компанията много трудно би могло да се изпълни каквато и да е индивидуална поръчка.

А и специалните проекти на компанията са достатъчно интересни и скъпи, че да се търси още индивидуалност, допълни Аншайдт. Клиентите на Bugatti са сред най-лоялните в света на автомобилите – те поръчват автомобил за милиони без да са го карали, чакат го 2 години, след което го получават с почти неизчерпаем списък с екстри и индивидуални решения.

Пример за това е Divo и неговите 40 бройки, като списъкът на чакащите е пълен с милионери, които нямат търпение да научат, че някои от щастливците над чертата се е отказал от поръчката си, за да заемат мястото му.

0 от 500