IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Целта пред Bugatti Chiron е да вдигне 500 км/ч

Компанията е готова с всъдеход, но няма пари да го пусне в производство

Целта пред Bugatti Chiron е да вдигне 500 км/ч

Компанията Bugatti е завършила разработката на всъдеход, който може да стане вторият сериен модел на марката, но в момента няма финансовите възможности за пускането му в серийно производство. Това призна изпълнителният директор Щефан Винкелман пред Autocar.

От думите му става ясно, че всъдеходът е показан на потенциални клиенти на марката, както и на част от ръководството на компанията-майка VW Group. Всички са харесали модела, но заради липсата на свободни средства той ще си остане само на хартия.

Винкелман допълни, че в момента инженерите на компанията работят върху развитието на единствения модел на марката - хиперколата Chiron. Целта им е това да стане първият сериен автомобил на планетата, който да развие скорост от 500 км/ч. В Bugatti обаче нямат фикс-идеята да счупят рекорда за скорост, принадлежащ на Koenigsegg Agera RS.

Любопитното е, че за развиването на подобна скорост, компанията ще използва сегашния W16 мотор с 4 турбини, който разполага с 1500 к.с. Според Винкелман времето, в което Bugatti ще премине на електрически двигатели, е все още много далеч.

Снимка: Autocar

0 от 500