IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какви нерви трябва да имаш, за да караш така кола за 8 млн. евро?

Вижте как най-скъпото серийно Bugatti за малко не пострада (ВИДЕО)

Какви нерви трябва да имаш, за да караш така кола за 8 млн. евро?

Организаторите на щанда на Bugatti на автомобилната седмица в Монреал, където се състоя премиерата на новия автомобил на марката - Centodieci, имаха трудната задача след края на събитието да приберат хиперколата. За целта ултра-скъпото купе трябваше да бъде качено на специален камион, но се оказа, че това не е толкова лесно.

Въпреки, че световната премиера на Centodieci мина и автомобилът вече е добре познат, екипът на изложението реши, че трябва да го скрие. Така машината с цена 8 млн. евро премина през площадката скрит под бяло покривало. И неговият водач не виждаше почти нищо - в буквалния смисъл, а през цялото време бе напътстван от колегите си.

От видеото се вижда, че въпреки големия риск, хиперколата не пострада при маневрите, като на няколко пъти премина доста близо до стените. Колко обаче нервни клетки е загубил човекът зад волана, ни остава единствено да гадаем.

Базовата версия на Bugatti Centodieci е 8 млн. евро, като това е най-скъпият сериен автомобил на френската марка. Хиперколата е и най-мощната, тъй като развива 1600 к.с. От нея ще бъдат произведени само 10 бройки, като всички вече са продадени.

Снимки и видео: Motor1

0 от 500