IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti обединява сили с Rimac за електрическия си кросоувър

Бъдещият модел на марката ще развива мощност от 1900 к.с.

Bugatti обединява сили с Rimac за електрическия си кросоувър

Поредната порция слухове за втория модел на Bugatti твърдят, че френската компания все пак се е насочила към разработка на кросоувър. Той обаче ще бъде изцяло електрически, като за създаването му ще помогне хърватската фирма Rimac, твърди изданието Automobile Magazine.

Според информациите до момента, електрическият кросоувър на Bugatti ще бъде разработен съвместно с германската инженерингова компания Edag, а производството ще се осъществява в завода на Magna Steyr в Австрия. Силовият агрегат обаче ще бъде на Rimac, като достъпът до него ще бъде осигурен от Porsche. Германският производител на спортни коли притежава 10% от акциите на хърватската фирма.

В Bugatti ще разчитат на електрически агрегат с мощност 1900 к.с. и 2300 Нм въртящ момент, който се поставя на моделите Rimac C_Two и Pininfarina Battista. Той включва 4 електромотора и батерия с капацитет 120 кВт/ч. За кросоувъра на французите тя ще бъде оптимизирана и ще получи уникални настройки.

Плановете на марката предвиждат годишна продажба на около 600 електрически кросоувъра, всеки на цена от 850 000 долара. Шефовете на Bugatti са убедени, че именно такъв модел ще се търси на пазара и са се отказали от идеята за пускане на електрически суперкола.

Снимка: Automobile Magazine

0 от 500