IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какви тайни крие най-екстремното Bugatti?

От версията Vision GT е произведена само една бройка (ВИДЕО)

Какви тайни крие най-екстремното Bugatti?

Интернет-блогърът Supercar Blondie публикува на своята страница в YouTube видео, в която може подробно да се разгледа ексклузивната хиперкола Bugatti Vision GT. Това е най-екстремният автомобил на марката, който първоначално беше планиран единствето за играта Gran Turismo на платформата Playstation, но все пак от него беше произведена една бройка.

Автообилът беше показан още през 20105 г., като обиколи някои от най-големите атомобилни изложения в света. В крайна сметка на едно от тях - това в Лос Анджелис през 2017 г., колата беше продадена на местен купувач, чиято самоличност не се разкрива.

Bugatti Vision GT

Ако си мислите, че концептуалният прототип е само "по-злобна"версия на серийния Chiron, то това е грешка. В Bugatti създава Vision GT като машина, чийто дизайн е по мотиви на сътезателното Bugatti Type 57G. То печели две победи в легендарното състезание "24 часа на Льо Ман". Под капака на колата е същият двигател, на които разчита и Chiron. Това е W16 с мощност 1650 к.с. и 1579 Нм въртящ момент.

Bugatti Vision GT

Според представители на производителя, всеки елемент от аеродинамиката на Vision GT е така проектиран, че да генерира максимална притискателна сила. Интериорът също се отличава от този на стандартния модел. В салона има масивен централен дисплей, която обединява изображенията от трите камери, разположени отзад и така улеснява максимална маневрирането.

И ако някой завижда на собственика на единствената по рода си хиперкола, нека не бърза. Смяната на маслото на този автомобил струва около 20 000 долара, а комплект нови гуми Michelin излиза още 93 000 долара.

Снимки и видео: Supercar Blondie

 

0 от 500