IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti отбеляза 300 произведени бройки Chiron

Юбилейният модел е черен Pur Sport, остават още 200 машини за сглобяване

Има известна ирония в отношението между мълниеносната скорост на която е способен Bugatti Chiron, съотнесена към времето за производство. Двете неща определено нямат нищо общо, тъй като производителят въобще не бърза с асемблирането на всеки автомобил: от 2016 година досега са готови едва 300 хиперколи.


bugatti chiron pur sport


Именно с екземпляр номер 300 се похвалиха от Bugatti, като ни представят малко повече подробности за "юбилейната" кола. В случая става въпрос за модел от серията Pur Sport, който е в специален черен цвят на купето и салона.

Окраската на каросерията се нарича Nocturne, като е умело съчетана със солидна доза карбонови детайли, видими на чистачките, капаците на огледалата, предната и задната броня, както и на спойлера. Интериорът на машината също е издържан в черно, като комбинира кожа и алкантара, плюс още карбон. 


bugatti chiron pur sport


Bugatti Chiron Pur Sport се отличава от по-конвенционалния модел с по-късите предавателни числа на скоростната кутия. Това позволява на модифицираната хиперкола да ускори от 0 до 100 км/ч за едва 2,3 секунди. W-образният 16-цилиндров мотор с обем 8 литра предлага максимална мощност от 1500 конски сили и въртящ момент от 1600 Нм.

Едва 60 бройки от модификацията Pur Sport ще бъдат произведени общо, всяка на цена от 3 милиона евро. Целият планиран тираж на Bugatti Chiron е 500 броя, като компанията ще трябва да асемблира още 200 екземпляра през тази и следващите години.

Повече снимки на юбилейния Bugatti Chiron Pur Sport вижте в галерията:

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До #2 ( преди 3 години )
    И като тези псевдохора, собственици на тези псевдосуперколи не знаят как да си сменят карбоновата чистачка, то навярно трябва бай Гошо съседа да извърши сложната процедура.
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 години )
    А ако трябва да си смениш чистачките, кво правим?1. ,,мъжлетата", които купуват тези коли не знаят как да си сменят чистачката.2. Защо подяволите са сложили карбон на чистачката?!?
  • #1
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    На нищо не прилича