IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota ще предложи Prius с водороден двигател

Тази версия на хибридния модел ще излезе през 2025 година

Сегашното, четвърто поколение на Toyota Prius вече е доста старо. Представеният през 2015 година хибриден модел се нуждае от сериозна модернизация, независимо от факта, че беше обновяван на няколко пъти, а компанията всяка година пуска на пазара и различни специални версии.


Toyota Prius


Според най-новите информации, още в края на 2022 година Toyota ще покаже ново поколение на модела, при което сегашната комбинация от 1,8-литров бензинов двигател и електромотор ще бъде заменен от нов задвижващ агрегат. Освен това, японците подготвят и Prius с двигател с вътрешно горене, работещ на водород.

Всъщност, още през април тази година Toyota представи Corolla с водородно задвижване. В случая обаче че не става дума за агрегат, работещ с водородни горивни клетки, какъвто се използва на при Toyota Mirai, а за стандартен двигател. Това е 3-цилиндров турбомотор с обем 1,6 литра, чиито горивни системи са адаптирани да работят с компресиран водород. В случая вредните емисии са малко над нулата, тъй като в тях ще има изгорено масло.


Toyota Prius


Според представители на японския производител, поставянето на този агрегат в стандартни автомобили ще отнеме около 3 години. А това означава, че Prius PHEV с водороден двигател ще се появи не по-рано от 2025 година.

В същото време стандартният Prius освен нова задвижваща система ще получи и променен дизайн, като от компанията обещават да разкрият повече подробности за модела в близките месеци.

Снимки: Toyota

0 от 500