IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru показа дизайна на електрическия си кросоувър

Soltera почти напълно повтаря концептуалния bZ4X на Toyota

Компанията Subaru показа наведнъж няколко изображения на електрическия си кросоувър Solterra, но засега запазва в тайна техническите му характеристики, които ще бъдат разкрити до седмица. А продажбите на модела ще стартират през 2022 година, като той ще се предлага в Япония, Северна Америка, Китай и Европа.


Subaru Solterra


За Soltera е известно, че е изграден на електрическа платформа e-Subaru Global Platform, която е разновидност на архитектурата TNGA, разработена съвместно с Toyota. Затова и не е изненадващо, е до голяма степен кросоувърът на Subaru повтаря концепцията bZ4X на Toyota, представена през пролетта на автосалона в Шанхай.

Новата платформа е със задвижване на четирите колела и явно моделът ще бъде позициониран като автомобил, които не се страхува да напусне асфалта. Неслучайно на всички публикувани от Subaru изображения той е заснет на фона на природата.

Още снимки на електрическия кросоувър на Subaru - вижте в галерията:


Приликите с Toyota bZ4X са както във външния вид, така и интериора. Една от малкото разлики е във фаровете, както и в пластмасовата защита на калниците. В салона се вижда стандартен волан, докато концептуалния модел от пролетта беше с щурвал. Вероятно, Soltera ще има и други особености, но засега от Subaru не ги разкриват.

Снимки: Subaru

0 от 500