IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Стар Jeep Cherokee измъква 7 машини, затънали в пясъка

Сред спасените автомобили има и мощни всъдеходи (ВИДЕО)

В YouTube се появи любопитно видео, в което е показан, как стар Jeep Cherokee измъква 7 машини, затънали в пясъка. Сред спасените автомобили има и мощни всъдеходи, които явно са подценили ситуацията.


спасителна акция


Пясъкът явно може да бъде жесток противник на нищо неподозиращите любителите на преминаване през подобни терени. На пръв поглед той изгледа гладък и плосък, но когато автомобилът стъпи на меката повърхност, той може да затъне за секунди. И да се наложи шофьорът му да търси помощ, какъвто е случаят с тези коли, закъсали край езерото Санд Холоу в Юта (САЩ).

Първо от пясъчния плен е измъкнато Subaru WRX от текущото поколение на модела, което изглежда напълно стандартно. Машината има относително нисък пътен просвет и нископрофилни гуми, предназначени за асфалт, е на за пясък. Subaru-то бързо се озовава на твърда почва, като е последвано от Chevrolet Avalanche, който изглежда безнадеждно погребан. Налагат се няколко опити, преди машината да бъде измъкната.



Следва пикап Toyota Tacoma с увеличен пътен просвет, редом до която е затънал и всъдеходът Jeep Grand Cherokee. След кратко прекъсване спасителният екип се завръща и се заема с петия автомобил. Това е Toyota Tundra с низкопрофилни гуми, които определено не са подходящи за пясък, но въпреки това машината бързо е измъкната.

Последните два автомобила, спасени от неприятната ситуация, са стандартен Jeep Patriot и нов Chevrolet Silverado, който на свой ред тегли трицикъл.
Снимка и видео: YouTube

0 от 500