IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германец беше глобен с 250 000 евро за притежание на танк

84-годишният пенсионер получи и 14-месечна условна присъда (ВИДЕО)

Делото срещу 84-годишен германец и неговата колекция от оръжия от Втората световна война приключи. Мъжът, чието име не се споменава заради закона за поверителност, беше осъден на 14 месеца затвор условно и ще плати глоба от 250 000 евро.


танк пенсионер


Властите нахлуха в дома на мъжа през 2015 година, като откри там танк Pantera, зенитно оръдие, торпедо и нацистки сувенири от Втората световна война. На военните им бяха нужни повече от 9 часа, за да извадят танка от мазето, а срещу пенсионера беше заведено дело за нарушаване на германския Закон за контрол на военните оръжия, съобщава BBC.

Защитата на мъжа посочи, че това са музейни експонати, а не оръжия. През цялото време танкът е използван само веднъж и то за да изчисти снега в имота на съседите. Конфискуваните оръжия са били предадени на експерти в Берлин, които е трябвало да преценят дали сред тях няма и произведения на нацисткото изкуство, които са забранени в Германия.



Заедно с глобата и условната присъда мъжът е задължен да предаде или дари своя танк и зенитното оръдие в рамките на следващите две години. Адвокатът му обяви, че музей от САЩ е проявил интерес към танка.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Германия си има по-големи проблеми с танковете,отколкото тази забавна случка. Според военното министерство там, половината от танковете им са "на трупчета",поради липса на резервни части. Военният им бюджет е ограничен и "пАри нЕма!".
  • #5
    4 rate up comment 2 rate down comment
    ДИНКО ОТ Ямбол ( преди 2 години )
    Хахаха
  • #4
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Казва се Пантер. А, Пантера е италиански танк. По-точно P44-PANTERA.
  • #3
    6 rate up comment 4 rate down comment
    До Fury ( преди 2 години )
    2015-та го хващат а сега го осъждат. Тепърва ще трябва да плаща и да разкара такна и другите неща.
  • #2
    39 rate up comment 3 rate down comment
    Лили Барута ( преди 2 години )
    Проблемът не е танка или другите оръжия. Проблемът е че човекът е германец. Ако беше турчин или някой друг семит нямаше да има съд,наказания или др. проблеми
  • #1
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Fury ( преди 2 години )
    И тази "новина" изчаква от 2015 г. за да я публикува Аутомедия. Човекът сигурно отдавна е оправдан и си е продал оръжията където трябва!