IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци разкриха голям кросовър с техника на Lexus

Дългият 5 метра GAC GS8 получава японска хибридна система

Китайският производител GAC напълно разкри големия си кросоувър GS8, който ще получи хибриден силов агрегат THS, разработен от Toyota и Lexus. Компанията показа скици на интериора, а местни журналисти успяха да надникнат в салона на предсерийния прототип и да разберат техническите му характеристики.


GAC GS8


Външният вид на модела беше показан още преди два месеца, но интериорът се пазеше в тайна. Сега стана ясно, че второто поколение на кросоувъра ще получи цифров приборен панел с 10,25-инчов дисплей, а всички останали параметри - от настройките за движение до тези на климатика, ще се регулират от огромен 14,6-инчов сензорен екран.

GAC GS8 получава също така мултифункционален волан с три спици, проекционен дисплей, сензорен блок за управление на светлините и увеличено място за безкабелно зареждане на различни устройства.


GAC GS8


Базовата версия запазва бензиновия турбомотор с обем 2,0 литра, чиято мощност е 252 к.с. и 400 Нм. Задвижването отново е към предната ос, но досегашната 6-степенна автоматична скоростна кутия отстъпва място на 8-степенна Aisin с хидротрансформатор. Версия с този мотор и със задвижване на четирите колела не се предвижда, въпреки че новата платформа GPMA с многозвенно задно окачване позволява поставянето на муфа за заключване на задната ос.

Хибридният вариант на GS58 е с 4х4, като той е унифициран с бензиново-електрическите модели на концерна Toyota, тъй като системата THS (Toyota Hybrid System), която GAC получава от японския си партньор, се поставя на цялата гама на Toyota и Lexus.


GAC GS8


В този случай задната ос на кросоувъра се задвижва от електромотор с 54 к.с., а за задвижването на предните колела отговаря електромеханичен вариатор. Разликата от японските хибриди е в двигателя с вътрешно горене, който в случая е китайски. Той е 4-цилиндров с обем 2,0 литра, като развива 190 к.с.

Премиерата на GAC GS8 ще се състои на открития през този уикенд автосалон в Ченду (Китай), като кросовърът ще се появи и на други пазари.

Още снимки на големия кросоувър - вижте в галерията:

Снимки: autohome.com.cn

0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    @Киро ( преди 2 години )
    Кире, спри да се образоваш във Ютюб и прочети някоя книга.
  • #10
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Киро ( преди 2 години )
    До 7: Най-големия производител на чипове е Тайван, а не Китай. Освен това всички премиум марки за белия свят НЕ се произвеждат в Китай. А кое не било менте - щом досега не си научил, няма закога. Радвай се на китайските ментета. Аз предпочитам японски, немски и американски коли.
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    BG citizen ( преди 2 години )
    Изкопирали са новата КИЯ.
  • #8
    3 rate up comment 2 rate down comment
    @рено ентусиаст ( преди 2 години )
    Рено не е лоша марка. Но не може да се мери с по-високо технолочините китайски компании. Там мащаба просто е друг.
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    @Киро ( преди 2 години )
    А кое не е менте Кире. Премиумите сглобени с китайски комплектоващи.Че те ни проглушиха ушите как нямало "чипове", друго си е да чакаш чип, а не някаква универсална джаджа дето се вгражда във повечето автомобили."Чипове" няма защото Китай рязко увеличи производството на автомобили засега за вътрешният си пазар. Жегата ще дойде след около 5 години, когато много от познатите ни марки ще са с нови собственици.Съвета ми е да си пуснеш например Ютуб и да погледаш тези дето ги плюеш къде са вече ...
  • #6
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Рено ентусиаст ( преди 2 години )
    Китайското менте най-голямото менте и то с б клучавият автоматик на айсин ако сложат и еърбег със шрапнели на таката цена няма да имат де що е азиатско все недоразумение е
  • #5
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    ваги, натъпчи вече в кухата хралупка че автоматиците на Айсин са най-добрите и надеждни в света.
  • #4
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Киро ( преди 2 години )
    Китайците показаха поредното менте.
  • #3
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Рено ентусиаст ( преди 2 години )
    Малък двг колкото за бог да прости и боклучавият автоматик на айсин
  • #2
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Въпрос ( преди 2 години )
    На кого са нужни тези огромни и тежки камиони, особено в града?