IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M4 срещна проблеми с "Лосовия тест"

Версията Competition не успя да покрие изпитанието със 77 км/ч (ВИДЕО)

Новото BMW M4 е отлична спортна кола за шофиране, така че на теория не би трябвало да има проблем да се справи с "Лосовия тест". На практика обаче нещата се оказаха по-различни, става ясно теста, проведен от испанското издание Km77.


BMW M4 Лосов тест


В случая на изпитанието беше подложена версията Competition, като първия опит беше със 78 км/ч - скорост Tesla Model S се справи без проблем. Задницата на баварското купе обаче поднесе и удари два от конусите, което е доста изненадващо, тъй като всички система за стабилност и контрол на сцеплението са активирани.

При втория опит скоростта беше намалена до 76 км/ч, като този път M4 Competition успя да се справи, въпреки че задната част на колата отново загуби сцепление. Това е доста интересно, тъй като повечето други модели, преминали "Лосовия тест", първо имат недозавиване, а не презавиване.



Изпитанието на баварското купе завърши със слалом със 78 км/ч, с който BMW-то се справи успешно. Като цяло обаче, неговият резултат не е от най-добрите, тъй като модели от други класове - като кросоувърът Ford Puma ST, например, се представи значително по-добре.

Снимка и видео: Km77

0 от 500
  • #9
    12 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Канавките и бордюрите са специалитет на BMW
  • #8
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Викаш да ги направят като тойота тея бмв-та :) Аааа чакай супрата я направиха бмв... ох обърках се вече :)
  • #7
    12 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    То вместо да стават по-сигурни като останалите коли, БМВ правят все по опасни коли. Да си наемат инжинери да им оправят колите. Всичко им е леш, двигателите консуматив, скоростните кутии консуматив, в завои презавиват и катастрофират, при сняг и дъжд собствениците им се движат с градския транспорт.
  • #6
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    6 - този тест е задължителен. Идва от скандинавието, и катко името подсказва е да се избегне удар с лос. Факт е че никой не кара така, но такава маневра е напълно възможно да направиш за да избегнеш удар (не само с лос).
  • #5
    5 rate up comment 25 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Стига вече с тоя лосов тест! Никой не кара така колата си в реални условия. Само ненормалник може да реши да прави такава рязка маневра със 77 км/ч . Каквато и кола да караш с таква маневра почти гарантирано ще изгубиш контрола и ще излезеш извън пътя. А там вече има насрещен трафик, канавки, мантинели, пропасти, дървета и др. Все неща много опасни от "лосът".
  • #4
    16 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    То за тази цел си има дрифт мод, Не трябва задницата да поднася така в завой, само опитен шофьор може успешно да контрира такова подхлъзване на колата, но 90% не могат и за това често виждаме катастрофирали БМВ-та. На пътя едно такова хлъзгане и влизане в насрещното, може да стане катастрофа. Представи си ако пътя беше мокър или заледен, ужас. При amg и rs 4Х4 работи постоянно с превес на задния мост за по-добро завиване а имат и дрифт мод, при който можеш да се пързаляш на писта по завоите.
  • #3
    5 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ако си взема такава кола бих искал да е забавна в завоите. Това плъзгане на задницата е контролируемо и е точно това което бих очаквал от такава кола. Всичко е до настроика на ESP. Може да се види от обикновенните бмв-та не реагират така при този тест.
  • #2
    18 rate up comment 3 rate down comment
    1 ( преди 2 години )
    Важното боята да е качествена, сглобката и да има премиум излъчване. А и платените журналисти да славословят.
  • #1
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    По интересно е как кросоувър се е справил по-добре от спортна кола? Нещо май джипките станаха по-добри и в завоите от спортните коли.