IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата S-Class се провали на „Лосовия тест“

Само 3 км/ч не стигнаха на флагмана на Mercedes, за се покрие изпитанието (ВИДЕО)

Експертите от испанското издание km77.com решиха да подложат на „Лосовия тест“ луксозния седан Mercedes-Benz S-Class. Изпитанието имитира внезапна поява на голямо животно на пътя, като автомобилът трябва да го заобиколи и да се върне в платното си.


Mercedes-Benz S-Class


Германската лимузина се справи със задачата си със скорост 74 км/ч, но за да бъде признат теста за успешен, трябва да го направи със 77 км/ч. Седанът не успя да се справи заради недостатъчно сцепление на гумите с пътя. Въпреки това, специалистите са категорични, че автомобилът има отлична управляемост и контролът от страна на шофьора е на високо ниво.

За изпитанията екипът на km.77.com използва версия с 2,9-литров дизелов двигател, развиващ мощност от 330 к.с. Като оправдание за модела може да служи и използването на гуми Bridgestone Turanza T005, които и на много други автомобили не успяха да се справят с „Лосовия тест“.



Трябва да се отбележи също, че по-рано суперколата Mercedes-AMG C 63 S Coupe се справи отлично с изпитанието, при това със скорост от 80 км/ч. В същото време обаче новия Mercedes-Benz CLA се провали напълно, като покри теста единствено при 66 км/ч.

Снимка и видео: km77.com

0 от 500