IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата S-Class се провали на „Лосовия тест“

Само 3 км/ч не стигнаха на флагмана на Mercedes, за се покрие изпитанието (ВИДЕО)

Експертите от испанското издание km77.com решиха да подложат на „Лосовия тест“ луксозния седан Mercedes-Benz S-Class. Изпитанието имитира внезапна поява на голямо животно на пътя, като автомобилът трябва да го заобиколи и да се върне в платното си.


Mercedes-Benz S-Class


Германската лимузина се справи със задачата си със скорост 74 км/ч, но за да бъде признат теста за успешен, трябва да го направи със 77 км/ч. Седанът не успя да се справи заради недостатъчно сцепление на гумите с пътя. Въпреки това, специалистите са категорични, че автомобилът има отлична управляемост и контролът от страна на шофьора е на високо ниво.

За изпитанията екипът на km.77.com използва версия с 2,9-литров дизелов двигател, развиващ мощност от 330 к.с. Като оправдание за модела може да служи и използването на гуми Bridgestone Turanza T005, които и на много други автомобили не успяха да се справят с „Лосовия тест“.



Трябва да се отбележи също, че по-рано суперколата Mercedes-AMG C 63 S Coupe се справи отлично с изпитанието, при това със скорост от 80 км/ч. В същото време обаче новия Mercedes-Benz CLA се провали напълно, като покри теста единствено при 66 км/ч.

Снимка и видео: km77.com

0 от 500
  • #12
    9 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Хайде сега, гумите са виновни. На водолоза, водораслите му пречат. Как Рено го могат, а Мерцедес дори не успяват да ги копират добре!?
  • #11
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Димитър ( преди 2 години )
    До 8. Човече и аз не съм фен на Мерцедес, но пък да хвалиш Рено по този начин е направо болно. Наистина трябва да се прегледаш! Рено все пак е една от най-евтините и долни автомобилни марки.
  • #10
    6 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Много грозна кола!
  • #9
    5 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ха-ха-ха. А трабант се справя с този тест.
  • #8
    16 rate up comment 9 rate down comment
    Ха ха ха! ( преди 2 години )
    Рено се справяло с лосовия тест!!? Е трее си толко увреден , че няма накъде!Например Мерцедес S е над 5 метра и тежи над 2 тона и все пак се "справя" по-добре колкото "хипер-супер" спортното алпинче на рено, дето е около 4метра и тежи наполовина:https://***.youtube.com/watch?v=AdsXUB0z-Pc
  • #7
    8 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Пълна пародия е S класата, нея така или иначе я карат мустакати дядовци и чичовци,така че не й е нужен лосов тест.
  • #6
    8 rate up comment 15 rate down comment
    megan forever ( преди 2 години )
    Толкова могат хората. Да не са магьосници! За сметка на това, Рено се справя със всякакви тестове. Мерцедес се опитват да догонят Рено, но сериозно се надцениха. Видяла жабата, че подковават коня, и тя вдигнала крак!
  • #5
    11 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Горям праз. На кой му пука за някъв измислен от *** тест без почти никакво практическо значение. Който харесва колата и може да сия позволи ще я купи, а клошовете без 2 лв. ще карат евтини подобия на автомобили и ще злобеят.
  • #4
    25 rate up comment 7 rate down comment
    ха ха ( преди 2 години )
    След като излиза от завода с тези гуми и и важи гаранцията и всичко е одобрено от производителя може директно да се каже, че не се е справила с лосовия тест.
  • #3
    0 rate up comment 3 rate down comment
    ogog ( преди 2 години )
    добре ве, аз сега да задам въпроса на любителите на премиум сегмента купен от мегапартс. Големите сравнители на Клио с S-класа, и Октавия с 3-ка.Що не коментирате ве?