IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M5 CS се оказа по-бързо от обявеното

Вижте как суперседанът ускорява до 97 км/ч за 2,81 секунди (ВИДЕО)

BMW обяви, че най-мощната версия на суперседана M5 - CS, ускорява от 0 до 60 мили в час (97 км/ч) за 2,9 секунди, но се оказва, че автомобилът е по-бърз. Това беше установена по време на тестове от екипа на BMWBLOG.


BMW M5 CS


Под капака на M5 CS е поставен познатият 4,4-литров V8 туин-турбо двигател, който стандартно развива 600 к.с., а във версията Competition - 625 к.с. При CS мощността е увеличена of 635 к.с., като по време на теста седанът успя да вдигне 97 км/ч за 2,81 секунди.

Постижението е забележително, като се има предвид, че това е кола, която тежи 1825 кг. Тя е с около 70 кг по-леко от BMW M5 Competition, но и това си е доста сериозно тегло за семеен автомобил с подобни размери (факт е, че като бързина той отстъпва на Tesla Model S Plaid, който прави същото за 2,28 секунди.



В BMWBLOG обаче са на мнение, че M5 CS има по -голям потенциал, който чака да бъде отключен, тъй като наскоро техен тест на M5 Competition показа време от 2,61 секунди (в случая с минимално количество бензин и специални гуми). А версията CS със сигурност трябва да бъде по-бърза, още повече, че тя е и доста по-скъпа.

Снимка и видео: BMWBLOG

0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ами ако аудито имаше еквивалент на м5 cs щяха с него да го сравняват но тъй като няма сравняват най бързото ауди с най бързото бмв и разликата е огромна. И аудито не е дръпнало на старта просто един от стартовете не беше добър. После се видя че тръгват наравно и аудито спира :)
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не го сравнявайте с тслата. То и тролея ще направи добър рекорд като е на ток. Нека тслата да направи ДВГ и тогава да ги сравняват!
  • #6
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    На такива напилени бмв двигателя им е консуматив, на Х5М примерно тавана на двигателя е 100К км.
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До 3 ( преди 2 години )
    Аудито е еквивалент на М5, не с по-специарната версия компетишън и още по-малко със версията cs, която е още по пипната софтуерно за повече конски сили и допълнително олекотена, Аудито не беше rs6 а rs7, което е доста по-тежко, по-дълго и по-широко, а най-умудващото беше, че Аудито дръпна пред това БМВ на старта, естествено, по-лекото и с повече конски сили БМВ го настигна и изпревари.
  • #4
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Просто питам ( преди 2 години )
    Това 0-100 км/ч към сервиза ли го прави или към моргата?
  • #3
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Огромна разлика между RS6(7) и този седан. Гледах ги на драг, Аудито все едно е спряло.
  • #2
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Мирон ( преди 2 години )
    Това е нещо което те кара да се усмихваш преди дори да си го помислил. И всяко досадно ходене да пазаруваш те кара да се чувстваш като герой от Токио дрифт. Страхотно е.
  • #1
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Пропов ( преди 2 години )
    Хората масово плюят БМВ. Но БМВ правят от десетки години коли, който са над останалите. Да и това НАД си има цена. И на пикупка и на потдръжка и за ползване. Който не е запознат и не е готов за за тази цена - да отива при Дачиа, Тойота, Опел и компания. А не да си купува изтормозена втора ръка премиум кола, която не може да си позоволи и без пари да му я дадат даже. За БМВ (и Ауди и Мерцедес)трябва да си наясно че качествата идват с цената си.