IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota разработва нов дизелов хибрид

Агрегатът ще се предлага на Land Cruiser 300 и Tundra

Световните автомобилни концерни масово обявиха, че ще отказват от дизеловите двигатели, като още през септември 2020 година търсенето на хибриди и електромобили в Европа за първи път превиши това на дизели. Електрификацията вече не изненадва никого, а дните на двигателите с вътрешно горене (най-вече на дизеловите) изглеждат преброени.


Toyota Land Cruiser


В Toyota обаче определено не мислят така. По информация на японското издание Best Car Web, компанията разработва нов хибриден агрегат, в чиято основа е дизелов двигател. В Toyota искат рязко да увеличат продажбите на хибриди до 2030 година и сред новите системи, на които ще разчита за това, ще се залага и такива с дизелов мотор.

Новият агрегат ще се поставя на лекотоварни автомобили, както и на всъдеходи със задвижване на четирите колела, като първите два модел, които ще бъдат оборудвани с него, са пикапът Toyota Tundra и новото поколение на кросоувъра Land Cruiser 300. Това ще стане през 2023 година.

Използването на хибриден агрегат, макар и с дизелов двигател, ще позволи на Toyota да намали вредните емисии при тези два модела. В същото време той ще увеличи мощността и въртящия момент на всъдеходните автомобили, но ще предложи намален разход на гориво.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #1
    17 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Сега на мен ми е ясно това действие на Тойота, все пак нейните хибриди се оказаха с по-голям разход от дизеловите автомобили. Сега целта е действително по-нисък разход от на дизелов автомобил и естествено по-голяма мощ на машината, защото Нютон метрите на дизела са много високи. Но пък е малко странно, когато света оставя дизела и тръгва към ел. коли, ти тепърва да го преоткриваш, Тойота просто гледат в грешна посока света и ще катастрофират ужасно с тези свои действия.