IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво да попитаме, когато купуваме кола на старо

11 задължителни въпроса към продавача преди сключване на сделка

Употребяваните автомобили са по-евтини, но пък тяхната покупка върви с един куп въпроси, които са напълни излишни при придобиването на нова кола от дилъра. Преди да закупите преводно средство на дилър, без значение откъде, задължително трябва да зададете тези въпроси. 

От техните отговори (стига да са честни, разбира се) до голяма степен зависи бъдещата сделка. А и те могат да ви подскажат какво може да очаквате от превозното средство, което сте харесали. Така ще си спестите бъдещи неприятности, свързани с евентуални повреди по автомобила, което означава по-редки посещения в сервиза и по-малко разходи за ремонт.

11 въпроса при покупка на автомобил (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #12
    8 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Попитайте бате Вътьо - Немското си е немско.Фолоксваген Пасат ,турбо дизел инжекцион. 2009 -та здрава немска машина.Оставете ги тия Японски напиналки..
  • #11
    23 rate up comment 5 rate down comment
    v-1 ( преди 2 години )
    Ако автомобилът не е регистриран, т.е. това му е първа регистрация в БГ - става без нотариус, само с фактура или обикновен договор за пордажба не заверен.Ако обаче има регистрацибече в БГ, задължитлно ноатиус или ще те върнат от КАТ.Тези правила само в нашата измислена държава може да ги има :)))В Гремания си запазваш час в общината отивате двамата с документите и за 30 мин прехвърляте всичко и приключвате. Тука ти трябват 3 дни отпуска да се оправиш с КАТ, застарховки, нотариуси, данъчни
  • #10
    48 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    В Горубляне всички коли са карани от 80 годишни баби, извънградско, само по наклон надолу с равномерна скорост, а маслото е сменяно всяка седмица.
  • #9
    24 rate up comment 4 rate down comment
    Стандартен отговор ( преди 2 години )
    Джамбазите в Бг знаят всичко до 9-то коляно. Питайте и ще разберете всичко ;)
  • #8
    33 rate up comment 6 rate down comment
    Как ( преди 2 години )
    Аре, бе кви нотариуси. В чужбина всичко е Нормално!!!! Всичко е улеснено и такива простотии н... Само му взимаш част от талона (лог буука) големият, на малкият-отрязък се пише името на купувача новият и с тоя отрязък собствениците в пощата прехвърлят собственост.без пари!! Какви са тия *** държавици?? Къде е европейският съюз, бе?? Хората за по 3 години прехвърли 5 - 6 коли без нотариуси, а защо в съвецка България, ползваме руският модел на СЪД-мафиотски??
  • #7
    37 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Най-важният въпрос за немска кола на старо е "Пуши ли много?"
  • #6
    8 rate up comment 3 rate down comment
    До 2 ( преди 2 години )
    Няма как да направиш сделка, да прехвърлиш автомобил без нотариус, единствено ако го закупиш с фактура. Но дори тогава амтомобила върви с документи, които после ще ти трябват пред КАТ, това където си го мислиш, че става като харесаш колата и кажеш на ти парите дай ми ключовете и готово. Не става, нищо че не е регистрирана.
  • #5
    15 rate up comment 15 rate down comment
    основен въпрос ( преди 2 години )
    да НЕ е рено, особено 2-ра ръка, че ...!
  • #4
    39 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Най-важният въпрос е: Кажи, каква е последната цена!?!
  • #3
    19 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    *laugh in Горубляне*