IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Реклама на BMW беше забранена заради силен звук от мотора

Един-единствен зрител се оплакал, но това се оказало достатъчно за британските власти

Управлението по стандартите на рекламите (ASA) във Великобритания започна разследване срещу BMW, след като радиослушател се оплака от реклама на баварския производител. В нея е включен звук от двигател, който трябва да подчертае невероятното чувство от шофиране на автомобилите на марката, съобщава вестник Express.


BMW


Аудио-записът стартира със звук от мотор, след което гласът зад кадър добавя: „Ние можем да използваме гръмки думи, за да вие разкажем каква е тя на пътя. Но всичко, което искате да чуете, е....“ - остатъкът от фразата така и не се чува заради увеличения звук на двигателя.

Според слушателя, който е подал официална жалба, звукът от високите обороти предизвиква точно обратен ефект. Той определя рекламата като „безотговорна“, а на същото мнение са и експертите от ASA, които са забранили излъчването на аудио-записа по радиото.

„ASA се придържа към строги правила – една реклама не бива да подтиква към опасно шофиране и игнориране на правилата на движение. Освен това е забранено като основна причина за покупката на автомобил за се посочват неговите динамични характеристики“, се казва в решението на регулаторния орган.

От BMW се опитаха да върнат рекламата в ефир, като сред посочените от производителя аргументи са това, че звукът от двигателя се чува за кратък период от време, а също така и че по време на записа автомобилът стои на място. Това обаче не успя да убеди ASA и забраната си остава в сила. Британски медии разкриха, че всъщност позицията на ASA е продиктувана от едно-единствено оплакване на зрител.


0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Английски ..били Сър !
  • #5
    5 rate up comment 5 rate down comment
    тва брекзитче... ( преди 2 години )
    на 100% е на поне 3 астра-зенеки и си очаква 4-та ваксина! и в БГ-то има такива увредени, свикнали само със скърцането и тупурдията от пластмасите на рено/неудачия
  • #4
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Гошко ( преди 2 години )
    До 3... Айде щом не искаш да чуваш двигателя, вземи си един електромобил да ходиш с него на гей-парада! Там да ти правят прас прас отзад!
  • #3
    3 rate up comment 12 rate down comment
    Правилно ( преди 2 години )
    да не съм длъжен да слушам тая какафония
  • #2
    27 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Чудя се дали в Ангиля пускат по кината Бързи и Яростни? Защото ако само звук на двигател, се забранява, защото видите ли подтиквал към опасно шофиране, какво да кажем за Филма, където освен звуци и визуално демонстрират такова? Изтрещяла държава.
  • #1
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Car guy ( преди 2 години )
    Не мога да разбера откъде се навъдиха толкова gender overly sensitive special snowflakes напоследък. И проблема може би не е в това, вероятно винаги си ги е имало, а в това, че на управленско ниво ги насърчават по всевъзможни начини. Може би насилието в училище не е чак толкова лошо нещо в определени случаи.