IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Властите забраниха реклама на Toyota заради секунда дрифт

Компанията трябва да промени видеото или да се откаже от него

Властите в Австралия забраниха излъчването на реклама на моделите от семейството Yaris заради продължил секунда напълно безобиден дрифт. На законодателите обаче видеото явно им се вижда не толкова безобидно и сега японската компания или трябва да промени рекламата, има просто да се откаже от нея.


Toyota Yaris


Във видеото са заснети и трите представителя на семейството Yaris - стандартния хечбек, модификацията с добавка Cross и хот-хечът Yaris GR. Според сюжета, тримата герои - две сестри и един брат, бързат към родителите се. Момичета пристигат от различни места и по телефона си изясняват, че брат им отново е забравил за времето.

Самият той в същия момент ремонтира в гаража си стара Toyota Celica, след обаждането от сестрите си, захвърля всичко, качва се на своя Yaris GR и потегля към родителите си. Тогава идва сцената, която възмущава властите в Австралия - мъжът излиза от гаража си с леко поднасяне. Освен това, той пристига преди сестрите си, което също не се е харесало на законодателите.



Според тях, рекламата показва опасна шофиране и може да накара зрителите да започнат да превишават скоростта. Японците не са съгласни и подадоха жалба до австралийското бюро за рекламни стандарти. Експертите прегледаха рекламата и прецениха, че няма превишение на скоростта, но поощряването на опасното шофиране е факт.

Така забраната на рекламата си остава факт и за Toyota има два варианта - или да премахват сцената с превъртането на гумите, или просто да се откажат от видеото.

Снимка и видео: Toyota

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Не е ли така ( преди 2 години )
    И австралииците са Евро атлантици. Колония на изчанчените от инцест. Кралицата ги опозорява от разстояние и тях. Ако беше снимано хомо да дрифти в цветовете на дъгата щеше рекламата са бъде хит, но хомотата не могат да дрифтят - затова забрана
  • #3
    0 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Точно така. Властите явно много добре знаят, че клиент, който би купил Тойота, няма достатъчно акъл да пречупи реклама през призмата на знанието и опита.
  • #2
    18 rate up comment 1 rate down comment
    110 ( преди 3 години )
    Определено момчето трябваше да е гей, освен това не са включили абориген, което си е подсъдно само по себе си.
  • #1
    26 rate up comment 0 rate down comment
    вот дъ фак!? ( преди 3 години )
    Буааа, повдига ми се от толкова полит-коректни истории. След като има 3 деца едното спокойно е можело (трябвало) да бъде от 3-тия пол.