IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW започна годината с гаф в Щатите

Компанията пусна реклама на M2 с V10 двигател и после се опита да я скрие (ВИДЕО)

Ако следите BMW в социалните медии, може би сте забелязали интересен видеоклип, публикуван в американските канали. Идеята на видеото е да отбележи настъпването на новата 2021 година и не би трябвало да предизвиква такава полемика.


BMW M2 гаф


Самата реклама е невинна - в нея се вижда как новото BMW M2 дрифтира на писта, а когато камерата се насочва към таблото, пробегът се премества от 2020 на 2021. Това е ясен намек за сбогуване с 2020 година, но клипът има един сериозен проблем.

Феновете на BMW веднага разкриха, че звукът, издаван от това M2 не е същият като при истинската кола. Саундът няма нищо общо с 6-цилиндровия мотор на спортното купе, а определено е на V10 двигател - нещо, което BMW не предлага в наши дни. Такъв мотор обаче има в гамата на конкурента Audi, който го споделя и с Lamborghini.

В BMW явно се усетиха и бързо изтриха видеото. Но да премахнеш нещо от интернет е доста трудно, дори невъзможно. В случая автомобилният експерт Джейсън Камиса успя да реагира по-бързо от германския производител и качи видеото в профила си в Instagram. В него ясно се чува, че двигателят наистина звучи различно и изглежда сякаш звукът е добавян допълнително.



Въпросът в случая е "Защо в BMW прибягват до подобен под?" И той става още по-актуален, ако баварците са използвали звук от автомобил на Audi, както твърдят повечето потребители на социалните мрежи, които са гледали видеото.

Снимка и видео: Intsgram

 

 

 

0 от 500