IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Реклама на BMW беше забранена заради силен звук от мотора

Един-единствен зрител се оплакал, но това се оказало достатъчно за британските власти

Управлението по стандартите на рекламите (ASA) във Великобритания започна разследване срещу BMW, след като радиослушател се оплака от реклама на баварския производител. В нея е включен звук от двигател, който трябва да подчертае невероятното чувство от шофиране на автомобилите на марката, съобщава вестник Express.


BMW


Аудио-записът стартира със звук от мотор, след което гласът зад кадър добавя: „Ние можем да използваме гръмки думи, за да вие разкажем каква е тя на пътя. Но всичко, което искате да чуете, е....“ - остатъкът от фразата така и не се чува заради увеличения звук на двигателя.

Според слушателя, който е подал официална жалба, звукът от високите обороти предизвиква точно обратен ефект. Той определя рекламата като „безотговорна“, а на същото мнение са и експертите от ASA, които са забранили излъчването на аудио-записа по радиото.

„ASA се придържа към строги правила – една реклама не бива да подтиква към опасно шофиране и игнориране на правилата на движение. Освен това е забранено като основна причина за покупката на автомобил за се посочват неговите динамични характеристики“, се казва в решението на регулаторния орган.

От BMW се опитаха да върнат рекламата в ефир, като сред посочените от производителя аргументи са това, че звукът от двигателя се чува за кратък период от време, а също така и че по време на записа автомобилът стои на място. Това обаче не успя да убеди ASA и забраната си остава в сила. Британски медии разкриха, че всъщност позицията на ASA е продиктувана от едно-единствено оплакване на зрител.


0 от 500
  • #16
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Какъв е тоя бе ( преди 2 години )
    Според мен е някакъв Евро атлантически ценист, каращ рено, макар, че за да си шофьор трябват малко топки, а той не мисля, че ги има. Или кисела застаряваща *** с вид на зелка с 20 котки вкъщи. Кой друг може да се оплача от това?
  • #15
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Още от училище тия ги учат че не трябва да са агресивни, да са като oвчици, да не закачат жените щото много лошо. В послетствие стават меки. Това било опасно онова било опасно. Взимаш си едно йоркширче връзваш му панделка и с тесните панталонки и колелцето си отиваш при приятеля също толкоз мек. Да де ама това ще стане като лавина до 10г. И после няма деца, няма нормални мъже за работна ръка, само стилисти, гримъори и всякви меки. Или ще им трябват мъже от вън, които в един момент като са много
  • #14
    13 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не разбрах зрител или слушател се е оплакал.Те ако чуят нашите реклами дето умрял будят , толкова са силни ще ги забранят всички.
  • #13
    2 rate up comment 2 rate down comment
    #10 ( преди 2 години )
    да де! слизай от реното тогава!
  • #12
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ами да си намали звука на радиото:)))
  • #11
    8 rate up comment 0 rate down comment
    1234 ( преди 2 години )
    Абсолютен комплексар!
  • #10
    4 rate up comment 12 rate down comment
    Смех ( преди 2 години )
    Бе никой не е длъжен да ви слуша изпърделите кошници бе клоуни
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Митко Павлов ( преди 2 години )
    Скапаняци.
  • #8
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Caren strikes again!
  • #7
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Л ( преди 2 години )
    Тъпите западняци и в частност обратни англичани. Щом са спряли рекламата явно оплакалия се е ***. Те там са на почит.