fallback

Tesla поиска 16 000 долара за ремонт, който другаде излезе 700

Собственикът на електромобила трябваше да търси други варианти (ВИДЕО)

Едно от най-големи най-големите притеснения сред желаещите да притежават електромобил, освен високата му цена и сравнително ограничения пробег, са разходите за бъдещи ремонти. Именно на тях е посветено любопитно видео, което се появи в YouTube-канала Rich Rebuilds.

В него Рич Бенау, който има сериозен опит с електромобилите на Tesla, разкрива доста любопитна случка. Тя показва каква е разликата в цените за ремонт в официално дилърство на марката спрямо обикновен сервиз. В случая сумата е направо зашеметяваща.

Блогърът разказва, че по време на пътуване се е повредил фланеца на батерията на Model 3 и се е наложила да потърси помощ в сервиз на производителя. Там експертите са искали да заменят акумулатора срещу 16 000 долара (почти половината от цената на колата като това), като уверили нейния собственик, че няма как той да бъде ремонтиран. И тъй като повредата е по вина на водача, гаранцията не покрива ремонта.

Това кара блогъра да търси други варианти и той посещава малък частен сервиз, където само срещу 700 долара повредата на батерията е отстранена, като механиците използват обикновен месингов обков от близката железария. Те просто премахват фланеца и свързват маркуча на охлаждащата система в точката, където е била увредена батерията.

От сервиза уверяват клиента си, че ремонтът е напълно безопасен и той ще може спокойно да кара своя Model 3. И което е още важно – отстраняването на проблема излиза 23 пъти по-евтино, отколкото в официален сервиз на Tesla.

Снимка и видео: YouTube

fallback
  • #3
    Азис ( преди 2 години )
    Абсолютно стандартна практика на всички автомобилни производители
  • #2
    Ммммм ( преди 2 години )
    Винаги е така! Всеки производител, ще иска да замени с ново! Какво не е ясно? Даже мисля, че след като е минал този сервиз, гаранцията на колата му отпада! А, като прочетохте си пише, че е по негова вина!
  • #1
    анонимен ( преди 2 години )
    А някой хора, все още си мислят, че да караш електромобил ще е по-евтино и ще спестяват най-вече от ремонти.
fallback
Последни