IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

УАЗ направи модерен кемпер

Руската компания ще предложи две версии на модела, започна да прави и туристическа "Буханка"

Руският автомобилен производител УАЗ възнамерява да стартира производството на пълноценен кемпер. Компанията иска да използва за база лекотоварния си модел Профи, като обещава туристическите возила да са напълно оборудвани за далечни пътешествия или дълги ваканции на къмпинг.


УАЗ кемпер


Руснаците все още не дават информация кога точно възнамеряват да пуснат в серийно производство рекреационните си машини, но уверяват, че те ще се появят в "обозримо бъдеще", както и че ще предложат две версии - базова и по-луксозна, като ще бъдат оборудвани със всичко необходимо.

Все още безименният кемпер, в по-базовия си вариант ще бъде с купе от стъклопласт, като ще разполага с трансформиращ се на спалня диван, кухня с цялото необходимо оборудване, тоалетна с баня и резервоари за чиста и мръсна вода. Машината е предназначена за спане на двама души.


УАЗ кемпер


УАЗ ще пусне и по-луксозна версия на кемпера си, при която ще има подвижен покрив, при чието разгъване ще може да се освободи още едно спално място. И на двете изображения е видно, че кемперите ще имат изобилна остъклена площ, както и че са с джанти в ретро стил. Дали серийните модели ще са такива остава само да гадаем.

От компанията не дават информация за двигателната гама, като единствено споделят, че не се предвижда вариант с дизелов двигател. Така, най-вероятно бъдещият кемпер ще използва 2,7-литровия бензинов двигател на УАЗ Профи, който при лекотоварния модел предлага нива на мощност от 143 или 150 конски сили.


УАЗ кемпер


Това не е първият подобен проект на компанията, но е първият за пълнофункционален кемпер. По-рано тази година УАЗ, в партньорство с компанията "Автодом", започна малосерийно производство на кемперван, на базата на култовата "Буханка", който използва концепция, сходна с тази на Volkswagen California.

Наречен УАЗ Байкал, туристическият миниван предлага трансформиращ се в спалня диван, кухненски модул с хладилник и мивка, шкаф за дрехи и вещи, както и мивка с чешма и два 20-литрови резервоара за вода. На борда е налична и ниша за съхранение на портативна тоалетна, както и непромокаема странична тента. Клиентите могат да изберат между 4 варианта за надстройка на покрива, като височината на салона става между 1650 и 2000 мм.

Повече снимки на кемперите на УАЗ може да видите в галерията:

0 от 500