IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

УАЗ излиза на пазара в САЩ

Всъдеходът и пикапът на марката ще са с други имена в Америка

Уляновският автозавод обяви, че ще добави нов експортен пазар към досегашните си: руският производител се сдоби с първия си дистрибутор в САЩ. За пазара на машините отвъд Океана ще отговаря компанията Bremach Inc. Последната е с италиански корени, като прави и специални офроуд машини на базата на бусове и камиони Iveco.


Bremach Taos


Оказва се, че още през октомври от УАЗ са изпратили в Калифорния два всъдехода Patriot с автоматична скоростна трансмисия и по-високо ниво на оборудване. Машините преминават тестове и сертификация, за да могат да бъдат продавани на местния пазар.

На американския сайт на компанията Bremach вече присъстват и взъдехода, и пикапът на УАЗ. Te, обаче са под други имена: Patriot е Bremach Taos, а товарната машина е Bremach Brio Pickup. Интересното е че в САЩ има още един SUV с името Taos - нов кросоувър на Volkswagen. И е много вероятно машината да смени още веднъж названието си. Оригиналното си име руският джип също не може да използва, тъй като е патентовано за компактен модел на Jeep.


Bremach Taos

UAZ Patriot ще се предлага в САЩ с 2,7-литровия си бензинов двигател, постигащ максимална мощност от 150 конски сили. Машината разчита на 6-степенна автоматична скоростна кутия Punch Powerglide и е обявена от вносителя като Premium 4x4 SUV. Стартовата й цена е 26 405 долара или с около 7000 повече, отколкото струва в Русия.

Що се отнася до пикапа, за него е планирана цена от 27 882 долара, което пак е с около 7000 повече отколкото в родината му. И двете машини ще предлагат гаранция от 5 години или 60 000 мили на целия автомобил и 10 години или 120 000 мили на двигателя.

Повече снимки на Bremac Taos / Uaz Patriot в САЩ вижте в галерията:

0 от 500
  • #15
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Миро ( преди 3 години )
    Мотори с кош "Урал" от години се продават успешно в САЩ. На цена по-висока от моето Сузуки. И Брат Пит има такъв.
  • #14
    9 rate up comment 4 rate down comment
    д-р. Куртев ( преди 3 години )
    Много интересно- тук виждам фенове на руски коли, пък живота не си купуват такива,що така ??
  • #13
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Кико ( преди 3 години )
    Голям пробив-2 автомобила!!! Даже няма малко срам да пишете тези глупости. Този който ги писа тези работи, бих искал да го вида с очите си. Сигурно прилича на Зарков от БСП!
  • #12
    12 rate up comment 13 rate down comment
    Жоро ( преди 3 години )
    На Пловдивския панаир преди няколко години го разгледах тоя Патриот и щях да падна от смях! Още като го огледаш външно и виждаш, че едната врата стои на криво и не се затваря плътно и в долния край има отвор колкото да си мушна птъстите на ръката, като го запалих изръмжа като ЗИЛ и фърли облак бял и гъст дим по голям от камион. След тая случка представителите на УАЗ забраниха да се пали колата, но всички други автомобилни палати разрешават да влезеш в колите им да ги огледаш, запалиш идр.
  • #11
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Карач ( преди 3 години )
    Всичко руско е ***!
  • #10
    16 rate up comment 13 rate down comment
    Уточнение ( преди 3 години )
    Ако *** започнат да продават този архаичен таралясник на цена под 10 000 $ вероятно ще се намерят купувачи.
  • #9
    20 rate up comment 12 rate down comment
    Ю ЕС Ей ( преди 3 години )
    Това нещо в Америка няма никой да го купува, гаранция!
  • #8
    2 rate up comment 14 rate down comment
    До антибляд ( преди 3 години )
    Що бе ***, Тиквсата *** да не би да почнал да бичи Секвои в Банкя с двора?!))) Който е и незаконен на всичко отгоре
  • #7
    12 rate up comment 11 rate down comment
    Име ( преди 3 години )
    Добре бе може ли да правят самолети подводници и кораби. И една нормална кола нямат. Толкова ли е трудно да се плати на един италианец да направи дизайна. Но да не забравяме че Фиат мултипла е дело на италианец.
  • #6
    26 rate up comment 19 rate down comment
    Киро ( преди 3 години )
    Пропагандата е голяма работа. Тази грозна карикатура дори и по Аляска за горите няма да я купят.