IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

УАЗ в САЩ: какви са първите реакции на американците

Мненията за руските машини отвъд Океана са доста разнопосочни

Преди няколко дни стана ясно, че компанията Bremach планира да внася всъдехода и пикапа на УАЗ в САЩ. Отвъд Океана двете машини ще бъдат под марката на вносителя и с други имена, като ще струват и значително повече отколкото в родната Русия.


Bremach Taos


Сега се появиха и първите реакции на американски автомобилни журналисти и фенове, които горещо обсъждат новината. Информации за старта на продажбите на УАЗ се появиха в някои от най-големите американски автомобилни сайтове, като предизвикаха лавина от коментари и мнения.

В коментарите, мненията на американците за моделите и техните перспективи са разделени. Например, под публикацията на сайта Jalopnik, американците спорят за цената на Patriot и Pickup, която им се струва преувеличена: за всъдехода Bremach искат 26 405 долара, а за пикапа - 27 882 долара. Което е с по 7000 отгоре, отколкото в Русия.

Не са малко и хората, които обръщат внимание, че марката УАЗ е непозната за средностатистическия американски автомобилист, така че Bremach едва ли може да разчита на голямо търсене. Освен това на местния пазар американските марки автомобили са по-ценени, тъй като предлагат по-оборудвани и модерни модели на подобна цена.


UAZ-Hunter
Uaz Hunter

Има и мнения, че в САЩ много по-радушно биха се приели класическите модели на руската марка - Хънтър и Буханка, отколкото новите. В коментари на сайта Motor1 отбелязват утилитарността на руските автомобили, докато Carscoops ги сравняват с всъдеходите на Mitsubishi от началото на 90-те и правят паралели с неуспешното пускане на модела Mahindra Roxor, който все още не е получил разрешение да се движи по обществени пътища в САЩ.

Потребителите се съмняват и в 2,7-литровия бензинов двигател със 150 конски сили, който според тях е по-подходящ за "сибирските пътища", отколкото за американските прерии. Ще ви припомним, че в САЩ UAZ Patriot ще се предлага под името Bremach Taos, а пикапът ще се казва Bremach Brio.

0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Иван ( преди 2 години )
    По голям дръгел никога не съм карал. Над 100 км/ч. главата ти гръмва. А от 120 до140 набира за половин час. За сглобка да не говорим, за половин година отказаха централно, ел. прозорци и т. н. Голям смях, това руско недоносче, в САЩ. Кога руснак е можел да произведе нещо-никога. Щом с него не може да се убива, не става.
  • #12
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Класическата УАЗ ка си е ОК ако живееш на село, аз от доста време имам една бордова и зимъс е много вървежна - и хляб да купиш на някой 80-годишен комшия и до близкия град да изгазиш ... но за щатите , където купуват "джипки" по товароносимост и размери на ГАЗ-ка...
  • #11
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Руснак под прикритие ( преди 3 години )
    След армейското производство, скоро и армията на РФ ще влезе в САЩ. Пък и има доста руснаци там.
  • #10
    18 rate up comment 4 rate down comment
    д-р. Куртев ( преди 3 години )
    Според видяните коментарии,около 10-13 човека са привърженици на руски коли. Басирам се на 100лв.,че никой от тях не си е купил нова руска кола последните 10год.!!
  • #9
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Никоша ( преди 3 години )
    Преди около50 г. СССР изнесе Москвич403 стояха там много време и си ги върнаха та тези който имаха късмет да купят от ,,АМериканските москвичи ,бяха много доволни колите бяха направени Ок но явно на Американците им се видяха първобитни та сега с Уазките ще е същото Сделани са си неграмотно.
  • #8
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Драгой ( преди 3 години )
    В страната на джиповете и пикапите с голяма мощност, автоматици, кожи и мощни мотори тази руска "иновация" ще ги скъса, но от смях. Може някой лесничей да я купи, но не вярвам да я избере пред нещо родно, защото имат развита сервизна мрежа най-малкото.
  • #7
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Пропов ( преди 3 години )
    Ковид изолацията води до раждането на странни идеи. Седиш, няма кво да правиш, губиш неусетно връзка с реалния свят. Тази идея няма друго логично обяснение. На тези цени в Щатите можеш да си купиш къде къде по сериозен пикап, СУВ, лимузина, *** даже и спортен автомобил. А самите руснаци биха купили нещо ретро ама оригинално, познато им от детството. Не някви напудрени реплики.
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Кико ( преди 3 години )
    Към 2милиона руснаци живеят в САЩ, когато са извън родината са много по-големи патриоти(но не се връщат назад). Фирмите вносители са с скрити капитали, препрати 10ки пъти!
  • #5
    16 rate up comment 11 rate down comment
    Бат Рамбо ( преди 3 години )
    Руското унижение граници няма. Тези "джипки" най-много да се купуват от ентусиасти възстановяващи сцени от втората световна война.
  • #4
    23 rate up comment 17 rate down comment
    Киро ( преди 3 години )
    Едва ли са много идииотите, които да си купят руска кола...смях.