IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го бъдещето на легендарния УАЗ

От компанията уверяват, че концептът ще влезе в производство, но в Русия не вярват

Щом Mercedes го направи с G-класата, защо да не го направим и ние? Вероятно така са разсъждавали в руския Уляновски автомобилен завод, за да поръчат този нов концептуален вариант на най-популярния си продукт - УАЗ Хънтър. Ретро стилистиката, която днес откриваме навсякъде от Suzuki Jimny до новия Ford Bronco, се усеща и тук. Дизайнът е дело на Сергей Крицберг.
    
  
УАЗ Хънтър концепт
  
  
Всъщност прилики с Bronco се откриват дори във формата на светлините. Освен това концептуалният Хънтър има прибиращи се дръжки на вратите, подвижен покрив, големи огледала в американски стил. Все още не се знаят никакви технически подробни за бъдещата кола - задвижване, технологии, дори и дата за появата му. Но от УАЗ са категорични, че това е именно бъдещият Хънтър.
  
  
УАЗ Хънтър концепт
  
  
По-голямата част от публиката в Русия обаче е доста скептична за шансовете на концепта да види бял свят. В анкета на "За Рульом" 30% заявиха, че харесват концепта, 22% - че той е почти същият като сегашната кола, а мнозинството от 47% вярват, че това е само рекламен трик и следващият сериен автомобил изобщо няма да прилича на рендъра.

Така или иначе следващото поколение на Хънтър не е съвсем на дневен ред - първо трябва да се появи новият УАЗ Патриот, чиято премиера наскоро бе отложена с година за есента на 2021.


 

 

0 от 500