IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Две японски марки вече дават 10 години гаранция в България

Новата програма ще важи и за употребявани модели, но при определени условия

Японските марки Toyota и Lexus вече предлагат 10-годишна гаранция за автомобилите си в България, съобщи официалният им вносител. Тя е автоматично валидна за коли, закупени нови след 1 юни 2021 година. Любопитното е, че действието й може да се разпростре и върху употребявани автомобили, стига те да са на възраст под 10 години и с пробег, по-малък от 185 000 километра.
 
   
Toyota сервиз
  
   
Гаранционните програми се наричат съответно Toyota Relax и Lexus Relax. Основно условие за ползването им, разбира се, е автомобилите да получават редовното си годишно обслужване в официален сервиз. Тогава гаранцията автоматично се удължава с една година, до датата на следващо обслужване. Според прес съобщението гаранционната програма Relax обхваща целия автомобил "от броня до броня".

Това е пореден пример за засилващата се тенденция към удължаване на гаранционните периоди. В миналото гаранцията на новите автомобили масово беше едва две години. Големият пробив в това мислене дойде през 2014, когато корейският концерн Hyundai-Kia въведе 7-годишна гаранция за моделите си. Това се оказа не само добър маркетингов ход, но и като цяло доходна идея, защото нарастналите приходи от следпродажбено обслужване обикновено надхвърлят допълнителните разходи за остраняване на дефекти по автомобилите.

 

0 от 500
  • #20
    0 rate up comment 6 rate down comment
    Иван Ганев ( преди 2 години )
    Гадни японски Запорожци, няма вече от къде не що да откраднат...
  • #19
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Баба Меца ( преди 2 години )
    Кат забранят девегетата в цивилизацията тука още ще има беемвета от 1990 да въртят заварените си диференциали. ГАРаАНЦИЯ ви давам, най добрата.
  • #18
    22 rate up comment 18 rate down comment
    Селчовци ( преди 2 години )
    Тя гарнацията ако беше толкова лошо, хората на запад нямаше да си разкарват колите след като им изтече гаранцията, нямаше да се възползват и от опцията за замяна на автомобила с новия модел като излезе!Няма нищо по-хубаво от това да плащаш само едната смяна на масла и филтри!Селчовците с 15годишните таратайки дето си броят стотинките и ги бърка дали маслото е от туба или бидон,да не дават акъл за неща които никога не са имали и никога няма да имат!!!!
  • #17
    15 rate up comment 12 rate down comment
    До 7 и 8 ( преди 2 години )
    Айде хора които опита им е само чете във форумите да не ми обясняват как ми е живота! Карам кола на една година, имам още 7 години гаранция! Няма задължение да обслужвам колата си само и единствено в официални сервизи на Субару! Мога да го направя във всеки стига частита да са оригинални и консумативите да отговарят на предписанията на производителя! НО никой сервиз не ми предлага по-добри цени от Субару! Дори гумите ги вземам на по-ниска цена то тях! 150 Евро годишно обслужване!Айде дрънкайте!!
  • #16
    3 rate up comment 4 rate down comment
    До 18 ( преди 2 години )
    Ти си бaxти лешпера.
  • #15
    3 rate up comment 7 rate down comment
    до16 ( преди 2 години )
    Не думай, сигурно и с дизел за шкода са я карали, а направо не ми се мисли, как са сипвали антифриз и течност за чистачки за шкода. Съсипаха я тази тойота.
  • #14
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Petroff ( преди 2 години )
    Гаранцията е многоооо разтегливо понятие. Имам опит със Сеат - гледам по- евтините модели с пет години, по-високи в клас с 4 години гаранция. Питам ги, не е ли нормално след като колата 2-3 пъти по-скъпа от другата и гаранцията да е за по-дълъг период. Оказа се че едната е пълна гаранция , а другата е ... един господ знае каква. Засега съм доволен, защото ми приеха рекламация , която лесно можела да откажат.
  • #13
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Марто ( преди 2 години )
    ...в Тойота Пловдив са му сложили маслен филтър за Шкода...Та толкова за официалните представителства в България. Не знам как пасва филтъра от Шкода на Тойота, обаче беше факт.
  • #12
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Марто ( преди 2 години )
    Мой познат преди години имаше Тойота Ленд Крузер Прадо, мисля, че беше 2.4 дизел (дизел беше, 100%). Обслужваше я само в представителството на Тойота Пловдив. Човека в един момент се премести да живее в Германия. Взе си джипа с него, прехвърли го на немски номера, както си му е реда. Като отиде за обслужване в официален сервиз на Тойота там, като му върнаха колата, му бяха направили протокол за състоянието й, по негово желание. Всичко беше уж точно, само дето се оказа, че в Тойота Половд ...
  • #11
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Оризища ( преди 2 години )
    Демек като си купиш такава консерва 10г. ще стоиш наведен в сервиза им дори за смяна на крушка