IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault иска да бъде "зелена марка №1 в Европа"

През 2030 година 90% от гамата на французите ще бъде електрифицирана

Френският производител Renault си е поставил за цел през 2030 година да бъде "най-зелената марка в Европа", обяви неговият изпълнителен директор Лука де Мео по време на онлайн-прецентация, на която бяха разкрити плановете на компанията до края на десетилетието.


Renaul EV


Те предвиждат, през 2030 година 9 от 10 продадени автомобила на Renault да бъдат елекрифицирани. Стратегията на компанията обаче се различава от тази на други производители, които обещават, че до края на десетилетието ще предлагат само изцяло електрически превозни средства. В Renault ще заложат на комбинация от електромобили и хибриди, в завиисимост от търсенето на пазара.

В момента марката разширява гамата си от хибриди, като в нея ще бъдат включени plug-in (зареждащи се) версии на новото SUV-купе Arkana, на кросоувъра Captur, както Mégane PHEV. Renault разработва и нов 1,2-литров трицилиндров двигател, който може да се използва като основа за хибрид с мощност 200 к.с., както и хибрид със задвижване на четирите колела с 280 к.с. Новият мотор ще се появи в гамата на марката през 2024 година.


Renault Де Мео


По-къскно тази година Renault ще представи и кросоувъра си кросоувъра Mégane E-Tech Electric, който ще се присъедини към Zoe в гамата електрически автомобили на марката. Това ще бъде първият модел с новото лого на марката и с ограничител на максималната скорост на 180 км/ч. След него ще излезе и серийният електрически хечбек Renault 5. 

Снимки: Renault

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Последните ще станат първи... Високите скорости изтощават и похабяват батериите. Сега всички се смеят на Рено и Волво, обаче китайците в момента са яко напреднали с тази технология и заложиха ограниченията във Волво. Явно са надушили каква трябва да е златната среда :D За жалост така както удошиха Nokia, Ericsson, Siemens и Alcatel, с техните Huawei, Xiomi, Oppo, сега същото ги чака Renault, VAG, Mercedes и т.н.