IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Работници на Renault обявиха стачка и взеха заложници

Седем топ-мениджъри са блокирани от протестиращите в завода в Бретан

Компанията Renault съобщи, че група служители на завода Fonderie de Bretagne във френския регион Бретан са обявили стачка и са взели за заложници 7 топ-мениджъри. На свой ред вестник Le Figaro допълни, че работниците протестират срещу продажбата на предприятието и са блокирали дейността му още на 27 април.


Fonderie de Bretagne


В стачката участват около 100 човека, като действията им бяха осъдени от ръководството на френския производител. То ги призова да свалят блокадата и ги увери, че в момента се търси купувач на предприятието, които да продължи неговата дейност и да запази работните места.

Стачкуващите на свой ред поискаха открит диалог с ръководството на компанията, като това е основното им условие за освобождаване на заложниците. "Спряхме работа на 27 април в 10 часа сутринта и оттогава нищо не се случва. Никой не предприема действия и бъдещето ни остава в мъгла", цитира Le Figaro един от служителите.

В завода Fonderie de Bretagne се изработват детайли от окачването, изпускателни колекторите и други части за автомобилите от групата Renault.

Френският производител има и други проблеми, тъй като е принуден да преразгледа графика на европейските си заводи и да намали работното време на служителите си, като това ще се отрази и на заплащането им. Причината е недостигът на чипове, която засегна автомобилната индустрия по цял свят.

Снимка: Renault

0 от 500
  • #13
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 11,катоняма чипове,няма кола,като няма кола няма и окачване. Мисли преди да пишеш.Проблема с чиповете е в световен мащаб,ама като основните суровини идват от Китай и Русия,а всички са гракнали срещу тях тъй ще бъде.
  • #12
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Нема ядове ( преди 2 години )
    Е нали самите фрянцузи са го казали като нема леб ще ядете трюфели.
  • #11
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Даже не знаех, че в Западна Европа е останало някакво производствено предприятие. Тия всички изнесоха в Турция и Китай и сега са предимно блогъри и чиновници. И искат всичко да е зелено. Като ги тресна коронката, във Франция казаха, че имат хранителни запаси за 3 седмици без внос. Цялото им земеделие е лозя и трюфели. Гадния ЕС прецаква живота хората, които си изкарват парите с работа, от която се появява някакъв недигитален продукт. Но каузата им е загубена - това е новата реалност.
  • #10
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Бат Рамбо ( преди 2 години )
    Жерминал 21 век. Предаването е на живо. Публиката иронизира работниците.
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До 9 ( преди 2 години )
    Един е,пише под различни никове.Същия онзи дето постоянно споменава за Vertu i Nokia.
  • #8
    3 rate up comment 17 rate down comment
    До долния ( преди 2 години )
    ааа повече сте от двама - увредените от системно ползване на рено. ))))))))))))))
  • #7
    16 rate up comment 3 rate down comment
    :)))) ( преди 2 години )
    Абе има двама (може и един да е :) освидетелствани по-долу, които явно имат тежка травма от детството. Нещо потресаващо им се е случило в багажник Рено... Как не се уморихте бе хора!?
  • #6
    3 rate up comment 11 rate down comment
    рено.БъГъ ( преди 2 години )
    Бързу сичките дилърчита дан стачкувати ми да са мобилизирати и да почвате сас минусете! Че току виж земат да закрията майката и бащичкуто рено!! И кво ше праим тогава кво!!? Чи то така и дачийка нема ни остане!
  • #5
    9 rate up comment 35 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    ако закрият недоразумението Рено, светът определено ще стане по-добро място!
  • #4
    5 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    А между другото немските и японските фирми също вече няма нужда от тях и е въпрос на време да фалират.