IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Работници на Renault обявиха стачка и взеха заложници

Седем топ-мениджъри са блокирани от протестиращите в завода в Бретан

Компанията Renault съобщи, че група служители на завода Fonderie de Bretagne във френския регион Бретан са обявили стачка и са взели за заложници 7 топ-мениджъри. На свой ред вестник Le Figaro допълни, че работниците протестират срещу продажбата на предприятието и са блокирали дейността му още на 27 април.


Fonderie de Bretagne


В стачката участват около 100 човека, като действията им бяха осъдени от ръководството на френския производител. То ги призова да свалят блокадата и ги увери, че в момента се търси купувач на предприятието, които да продължи неговата дейност и да запази работните места.

Стачкуващите на свой ред поискаха открит диалог с ръководството на компанията, като това е основното им условие за освобождаване на заложниците. "Спряхме работа на 27 април в 10 часа сутринта и оттогава нищо не се случва. Никой не предприема действия и бъдещето ни остава в мъгла", цитира Le Figaro един от служителите.

В завода Fonderie de Bretagne се изработват детайли от окачването, изпускателни колекторите и други части за автомобилите от групата Renault.

Френският производител има и други проблеми, тъй като е принуден да преразгледа графика на европейските си заводи и да намали работното време на служителите си, като това ще се отрази и на заплащането им. Причината е недостигът на чипове, която засегна автомобилната индустрия по цял свят.

Снимка: Renault

0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 32 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Закривай! Няма смисъл от такива фирми като Пежо, Рено, Ситроен, Фиат, Ланчия, Алфа Ромео, Сеат, Фолксваген, и др подобни недоразумения.
  • #2
    9 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Няма страшно - то и работниците лъжат, че са хора! До вчера беряха банани по дърветата в Мали и околните в Африка!!
  • #1
    5 rate up comment 19 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 3 години )
    и на работниците в пералнята рено им писна да ги лъжат, че уж произвеждат коли! Всъщност след доказания престъпник и беглец от правосъдието Карлос Гон още доста от менажерията са за опандизване, стига да се разкрията деситилетните далавери.