IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault спира разработката на нови дизели

Компанията ще модернизира сегашните си агрегати

Компанията Renault е поредният автомобилен производител, който се отказва от бъдещата разработка на двигатели с дизелово гориво. Така тя се присъединява към Lexus, Mitsubishi, Nissan, Volvo и други, които по-рано обявиха подобни намерения.


Renault


Намеренията на Renault бяха обявени от главния изпълнителен директор на групата Лука де Мео. Пред Automotive News Europe той потвърди, че компанията му няма да инвестира повече средства в разработката на дизелови двигатели от ново поколение. Все пак пълният отказ от моторите с такова гориво се отлага във времето, защото Renault ще модернизира сегашните си агрегати dCi, за да може те да отговарят на новите екологични стандарти.

От изявлението на Де Мео не става ясно, дали дизеловите мотори на Renault ще продължат да се използват след навлизането на новия стандарт Евро-7, което трябва да се стане през 2025 година. При него новите граници на нивата на азотни оксиди (NOx) са 30 милиграма на километър, което е повече от два по пъти по малко от сегашните 80 милиграма при стандарт Еuro 6d.

Според повечето експерти, в Renault ще се откажат от дизела именно тогава, като компанията вече започва на хибридни агрегати при повечето си модели. Бюджетната марка на френския производител - Dacia, вече също премина на гама без дизелови мотори при новото поколение на своите модели в Европа.

Снимка: Renault

0 от 500