IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo прати Giulietta в историята

Моделът, който се задържа в производство 11 години, ще бъде заместен от кросоувър

Италианската компания Alfa Romeo спира производството на хечбека си Giulietta след 11 години производство, която прави този модел един о най-дълго задържалите се масови автомобили в последно време. Решението е взето още през 2020 година, като така Alfa Romeo остава само с два модела в гамата си - седана Giulia и кросоувъра Stelvio.


Alfa Romeo Giulietta


Тенденцията е да има повече SUV-модели в сегмент C, така че бъдещият ни автомобил - Tonale, ще замени Giulietta“, коментира продуктовият мениджър на италианската марка Фабио Миляваца пред Autocar.

Той допълни, че в Alfa Romeo са се съсредоточили върху динамиката на шофиране, като Tonale ще се представя впечатляващо в това отношение, независимо че е SUV, а не хечбек.


Alfa Romeo Giulietta


През 2020 година в Европа бяха продадени едва 10 817 бройки от Giulietta, което близо 2,5 пъти по-малко от резултата през 2018 година - 26 632. Първоначално беше планирано продажбите на модела да бъде спрени в края на 2020 година, но този срок беше удължен, тъй като при дилърите все още има останали бройки.

Спирането на Giulietta означава, че Alfa Romeo вече няма да предлага продукт от B-сегмент в продължение на почти една година, тъй като премиерата на Tonale беше отложена по настояване на новия изпълнителен директор на компанията Жан-Филип Импарато. Той иска подобряване на хибридните варианти на кросоувъра.

Снимки: Alfa Romeo

0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Запомнете ( преди 2 години )
    Алфа Ромео се купува не с разум,а със сърце!
  • #9
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тъжно, красиви и със страст, само който не е карал Алфа не знае. Определено новия алаинс ще ги дръпне, ако запазят дизайна и внесат динамика в двигателите си, ще стане, но без хибрид или елктричка няма да мине. Джулия ми е скъпа, джулиета е стара, но пък още хваща окото, а пък и ние имаме традиция да си купуваме "нови коли" ва 10г
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Българин във Воронеж ( преди 2 години )
    Как да няма второ поколение Алфа Жулиета!? През седемдесетте и осемдесетте години на миналия век имаше Жулиети!
  • #7
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Карач ( преди 2 години )
    Естествено, че ще правят кросовъри, на колите им е изпята песента. Кросовъра бие автомобила почти по всички показатели. Всички производители на автомобили , вече спират производството на много модели автомобили и правят SUVта.
  • #6
    6 rate up comment 3 rate down comment
    До 5 ( преди 2 години )
    Това, че хаотично се развивала автоиндустрията не е оправдание. Как други марки имат по 5-6 поколения от един модел, Алфа не могат са го докарат до второ поколение от някой модел. Понеже засегна въпроса и за двигателите. Тук Алфа отново си вкараха автогол. Дълго време тази марка нямаше адекватен бензинов двигател, което е меко казано смешно, да не кажа нещо по-грубо. Истината е,че поредица от неадекватни решения през годините докараха Алфа до това положение и виновни са си само те.
  • #5
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Петко ( преди 2 години )
    Хаотично се развива автопроизводството. Бяха бензинови мотори, минаха на дизели, забраняват ги. Бяха седани, станаха ванове, след това сув. За 15-20 години се променят насоките драстично, няма смисъл, а и време да се разработи нещо добро. Докато го направят, то вкусовете са се сменили. Италианците спират някое име, след години им щуква да го ползват пак, може и тук да стане така.
  • #4
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 2 години )
    Честно казано предните фарове малко не ми харесват, но всичко друго във външния дизайн ми харесва. До 1 - тъжно, но истина. Имам чувството, че днешните мениджъри мислят само за годишните премии, а не за бъдещето на марката - за това се спират дори модели които са на печалба, просто защото други модели имат по-голяма печалба. Скоро на пазара ще има само надценени СУВ
  • #3
    39 rate up comment 4 rate down comment
    sameman ( преди 2 години )
    Даниеле, кой ще прави най-красивите масови автомобили, ако Алфа отиде в историята. Ще гледаме немски варели или японски сай-фай трансформъри. Алфа има огромно място в автомобилния сектор!
  • #2
    2 rate up comment 44 rate down comment
    Даниел ( преди 2 години )
    Цялата марка си е за историята.
  • #1
    40 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 години )
    Жалко, не е лоша количка. Но просто с тези продажби няма как да станат нещата. Лично за мен Алфа трябваше да се опитат да създадат второ поколение на Жулиета. Лично за мен политика тип - произвеждаме модел в определен сегмент, после спираме и не го заменяме с нищо и евентуално някога в бъдеще се пробваме пак в този сегмент е пълна безмислица. Трябва един автомобил да се произвежда под едно и също име и да има няколко поколения, за да се създаде традиция и да бъде разпознаваем за купувачите.