IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo: Не отстъпваме на германците като качество!

Шефът на италианската марка обяви план за връщане сред лидерите в премиум-сегмента

Седанът Giulia и кросоувърът Stelvio не отстъпват по качество на германските си конкуренти. Това заяви новият изпълнителен директор на Alfa Romeo - Жан-Филип Импарато, като разкри и плановете си за връщане на италианската марка сред лидерите в премиум-сегмента.


Alfa Romeo Stelvio


Импарато е сред ветераните във френската PSA Group и след сливането с Fiat Chrysler Automobiles в новия концерн Stellantis той беше избран от генералния директор Карлос Таварес, да оглави възраждането на Alfa Romeo. Италианският производител има сериозни проблеми в последно време, като продажбите му паднаха, а пускането на нови модели беше отложено.

Стратегията на новия шеф на марката предвижда завръщането на Alfa Romeo на първо място по продажби на премиум-автомобили, като се залага на високо качество на продукцията, внимателно планиране на производството и увелечение на приходите. Самият Импарато е категоричен, че проблемът с качеството вече е решен и в момента то е на едно ниво с това на германските конкуренти.


Alfa Romeo Stelvio


"За да успееш да се конкурираш с германските автомобили, ключовият фактор е поддържане на конкурентоспособни разходи по самото превозно средство, като това зависи от качеството му, а също така от остатъчната стойност и от нивата на вредни емисии СО2", обясни Импарато пред Automotive News Europe.

Шефът на Alfa Romeo вече е готов с 5-годишен план за развитие на марката. Той признава, че лично е отложил дебюта на новия компактен кросоувър Tonale, за да може инженерите да подобрят производителността на хибридния му агрегат. Моделът ще излезе на пазара през 2022 година, като той ще играе основна роля за увеличение на продажбите на марката.

Снимки: Alfa Romeo

0 от 500
  • #25
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 години )
    При Алфа Ромео дизела е по-здрав от бензиката
  • #24
    5 rate up comment 3 rate down comment
    сжсдфдс ( преди 2 години )
    Какво качество при германските автомобили? ха ха
  • #23
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Борислав ( преди 2 години )
    Пичове, на мен най ще ми отива да карам Лада.Поне тенекето в нея не е пестено.
  • #22
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Бай Хайван ( преди 2 години )
    Алфа Ромео - не ме карайте да се смея!!
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Когато сравнявате коли е хубаво да са в един ценови диапазон . Иначе сама дрънкате . Хайде малко мислете преди да пишете.
  • #20
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    147 и 1-ва серия са много много различни коли. Но да твърдиш ,че 1-ва серия е по добра от 147 с едни и същи двигатели е смешно и то много . Това БМВ няма нито визия ,нито возия . Вътре е тотален кошмар . За какви неща говорите .
  • #19
    6 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 години )
    Ами имам Алфа 147 и БМВ 1 серия от една и съща година, не че искам да се заяждам, но въобще не са коли на едно и също ниво. Не, че Алфата е лоша количка за парите си, но просто сравнението с БМВ-то е абсурдно.
  • #18
    14 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не знам момчета имам си 159, карам я от 7 години. Ремонтите са хидравличен маркуч, няква демферна ролка на пистовия, горен долен носач от едната страна. Май туй то за 120 хил. Това с надежността май е от края на 90те
  • #17
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Не е истина ( преди 2 години )
    Абе Вие какви ПВЦ-та ми коментирате... твърдо пвц... меко пвц. Я слезте от тези облаци на Земята. Един израз - по дрехите посреща, по ума изпраща. Вие с "премиум" пвц-то да питам - как е ума? Или по-точно - как е сърцето на вашето премиум пвц? Или още по-точно.. силовия агрегат и периферията как са? Нещо ми се счупи за пореден път... АМА ИМАМ ПРЕМИУМ ПВЦ... да се знае... смешно е! Ума прави една кола качествена, а не дрехите. Иначе - царя е гол.
  • #16
    23 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Здравейте, колеги. Чета често коментари, *** викам сега да пиша по темата, че карам Джулия и имам директни впечатления - но съм горе-долу с неутрално мнение за марката. Критиката ми към тези автомобили се състои в малко изостаналата инфотейнмънт система и тук-таме недонастроената скоростна кутия. Те ползват немската ZF8. Глупостите за твърдите пластмаси са големи, защото същите ги има във всяко Ауди или БМВ. Що се отнася до возия, пътно поведение - не съм карал подобен автомобил досега.