IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващата Mazda CX-5 ще получи нов мотор

Компанията разработва редови 6-цилиндров двигател

Японският производител Mazda подготвя смяна на поколенията на един от най-популярните си модели - CX-5, като това предизвиква много слухове. Едни твърдят, че кросоувърът ще се превърне в крос-купе със задно предаване, а други смятат, че моделът ще смени името си на CX-50 и ще бъде позициониран по-високо, за да се конкурира с BMW.


Mazda CX-5


Сега изданието BestCarWeb публикува нова информация, според която в Mazda работят върху нов редови двигател с 6 цилиндъра, който ще се поставя и на следващото поколение на Mazda6. Той ще има работен обем от 3,0 литра, като едновременно с него инженерите на компанията работят и върху турбодизел от ново поколение.

Предполага се, че следващата CX-5 ще се предлага в два варианта - стандартен и крос-купе. И за двата кросоувъра е предвиден задвижващ агрегат с мощност 300 к.с., който работи на принципа на "мек" хибрид. С негова помощ Mazda ще постигне намаляване на вредните емисии СО2.


Mazda CX-5


Изданието също така потвърждава слуховете, че новата Mazda6 ще премине към задно предаване. Моделът ще се предлага като седан и купе, като премиерата му ще се състои в края на 2022 година. В основата на следващото поколение ще бъде шаси с надлъжно разположение на двигателя и скоростната кутия (както при BMW), като то ще смени сегашната платформа с напречно разположение на задвижващите агрегати.

Снимки: BestCarWeb

0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 30 rate down comment
    VAYK ( преди 3 години )
    Много се смея с тази нищожна марка, която в Европа държи под 2% дял! Единственият им ел.автомобил, който можеш да поръчаш и да ти доставят незнайно кога е с пробег малко над 200км.! Незнам как им се вписва в концепцията трилитров ДВГ с евро 7 след 2025г. в ЕУ?! Вероятно ще интегрират и ел. система с по-голяма батерия, за да го направят абсолютно непродаваем!
  • #2
    21 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 години )
    Много добро решение от Мазда. С този дизайн, един мощен турбобензин и задно предаване ще се получи страхотен автомобил. Забелязвам, че все повече производители се връщат към редовия шестак - Мерцедес, Форд, сега и Мазда. Това е едно много добро решение. Както се казва - всичко ново е добре забравено старо.
  • #1
    2 rate up comment 8 rate down comment
    mariovial ( преди 3 години )
    ,,шаси с надлъжно разположение на двигателя и скоростната кутия (както при BMW)"Защо бе, аз пък веднага се сетих за Мерцедес и още няколко марки?