IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda разкри плановете си за 2022 година

Японската марка готви няколко модела, както и нови 6-цилиндрови мотори

Японският производител Mazda планира да предложи на пазара през 2022 година няколко автомобила от различни класове, като сред тях ще бъдат наследниците на сегашните CX-5 and CX-8. Двата нови SUV-автомобила ще бъдат със задно предаване, като ще получат редови 6-цилиндрови двигатели, съобщава изданието Nikkei.


Mazda CX-5


Още през ноември компанията разкри, че новите мотори с 6 цилиндъра ще бъдат бензинов и дизелов от семейството Mazda SkyActive-X, като производството им ще стартира още в началото на 2022 година. Те ще се сглобяват в завода в Хофу, префектура Ямагути (Япония), като се предназначени именно за автомобили със задно предаване.

Според информациите до момента, освен наследници на кросоувъри CX-5 и CX-8, в Mazda работят и върху още два автомобила, като четирите модела ще излязат по едно и също време на пазара. Вече е известно, че следващото поколение на CX-5 ще получи ново име - CX-50, като ще се конкурира с кросоувърите на Mercedes и BMW. А под капака му ще бъдат поставени именно редови 6-цилиндрови мотори с обем 3,0 и 3,3 литра.


Mazda CX-5


В компанията считат, че с преминаването към такива двигатели и задно предаване автомобилите ще получат по-спортна динамика. Освен това, в Mazda предвиждат да оборудват електрическия си кросоувър MX-30 с допълнителен роторен (Ванкелов) двигател, който ще работи като генератор на ток и ще увеличи двойно пробега на модела.

0 от 500