IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да се предпазим от беля с ангренажния ремък

Разликата в новите ремъци може да е от земята до небето в зависимост от производителя, показват тестове

Ангренажният ремък е един от най-важните и деликатни елементи в автомобила. Особено когато става дума за автомобил втора употреба и на възраст, каквито са 90% от покупките на българския пазар. При тях ремъкът изисква особено внимание, защото пренебрегването му и прекалено отложената смяна могат да доведат до скъсване. В най-добрия случай то ще обездвижи автомобила ви и ще ви принуди да посещавате сервиз (само малцина шофьори са в състояние сами да си сменят ремъка). В най-лошия случай ще доведе до сблъсък на буталата с клапаните и основен ремонт на двигателя.
 
 
ангренажен ремък, скъсан ремък
  
   
Понякога обаче дори вниманието и редовната смяна на ремъка не са достатъчни, ако попаднете на нискокачествен продукт. А при огромното изобилие на пазара, и при множеството "ментета", това никак не е изключено. Тук ще ви разкажем за експеримента на колегите от авторитетното руско издание "За Рульом", които тестваха шест ремъка на различни производители и установиха, че разликата може да е от земята до небето. Ние успяхме да открием пет от тези шест марки и на българския пазар, така че тестът е съвсем меродавен и у нас. Разбира се, изборът е несравнимо по-голям, така че не гледайте на резултатите като на потребителски съвети. А просто като на подсещане, че и при избора е нужно човек да бъде внимателен.


Кои са добрите и кои са лошите ремъци? (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    абе ремъкът заедно със смяната струва колко, петдесетина лева. ако от това икономисваш, къде си тръгнал въобще да си купуваш кола. Иначе за ментетата са прави да предупреждават, на мен уж от читав магазин ми продадоха страшен ***, уж LuK
  • #2
    1 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    ала бала ремъци се тестват с уреди а това на око ама на километри на години баш майстора така чул
  • #1
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Вин ( преди 3 години )
    Лошото е, че дори добрият на външен оглед може да те подведе! Задължителна смяна при неясни км. и години! На оригиналните им дават значително повече км., но трябва да се гледат и препоръките за години.