IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 факта за Lada Niva, които вероятно не знаете

Екзотични версии, рекорди и спортна слава бележат жизнения път на компактния всъдеход

Автомобилът с най-сложната, многлика и славна съдба на руското автомобилостроене вече 44 години е на пазара в относително непроменен вид. Нещо, с което могат да се похвалят доста малко машини от ранга на Mercedes G-Class. Дебютиралата през 1977 година Lada Niva се превръща в една от любимите машини не само в тогавашния СССР и Източния блок, но и по цял свят (не е шега - изнася се в над 100 държави).


lada niva


С годините, "Нива" минава през невъобразими модификации и получава безброй имена и индекси, като до днес са продадени над два милиона и половина бройки. Разбира се, най-силният пазар на модела е родната Русия, където годишно се продават по около 40 000 машини. Търсенето на всъдехода продължава и клиентите ще могат да си го поръчат такъв, какъвто е поне до 2024 година, когато е планирана появата на дълго отлаганото ново поколение.

В историята на най-известната Lada е пълно с малко известни, екзотични и интересни страници. В галерията сме подбрали 10 от тях, които, вярваме, ще ви допаднат:

10 факта за Lada Niva, които вероятно не знаете (ГАЛЕРИЯ)

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До 6,а ти сигурен ли си или от злоба пишеш тъпотий. Рено е най-старата автомобилна марка просъществувала от създаването си до сега и ако си мислиш,че не е имала къде по-сложни перипети се лъжеш жестоко,но винаги е оцелявала. Не виждам причина и сега да не е така.
  • #5
    7 rate up comment 4 rate down comment
    до #4 ( преди 3 години )
    то рено себе си не могат да оправят, та ...
  • #4
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Klasika ( преди 3 години )
    На добитъка без мозък ще кажа 1-вия движещ закон на живота! А Лада - нива- легенд- Урбан с 5 врати го изпълва докрай и завинаги.....:-" съвършенството не търпи промяна" !!!!......- край!,точка,клеймо,печат и легендата продължава!!!!!
  • #3
    7 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    много гният ,бе.
  • #2
    20 rate up comment 10 rate down comment
    знаеме че ... ( преди 3 години )
    старата нива е много по-здрава и проходима от новите недоразумения, произхождащи от рено!
  • #1
    12 rate up comment 20 rate down comment
    Fury ( преди 3 години )
    Стига с тази Нива вече. Разбрахме, че превеждате статии от руски източници, но за тях това е единствения "всъдеход", който карат вече близо 50 г. без промени. Нас той не ни интересува, нито "копейката", нито ВАЗ 2103...06. Всичко това е история, но за руснака е национална гордост - единствените свестни автомобили на базата на ФИАТ от 1966 г.!