IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

9 невероятни коли, които нямат шанс срещу Tesla Model S Plaid

Обновеният електрически лифтбек е по-бърз не само от конкурентите в класа си

На света има много бързи автомобили - от суперколи до кросоувъри, които ускоряват от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди. И техният продължава да се увеличава, като само през миналата седмица бяха представени две такива машини - BMW M5 CS и тримототорната Tesla Model S Plaid, чиито характеристики изглеждат потресаващо.


Tesla Model S


Лифтбекът полуава два електромотора на задната ос и един на предната, като съвкупната им мощност е 134 или 1115 к.с. (Plaid+). Model S разполага и със система за векторизация на тягата, а ускорението от до 100 км/ч отнема 1,99 секунди (поне така твърди производителят).

За обновения електромобил е предвиден нов салон с волан-щурвал и централен дисплей с диагонал 17 инча. Пробегът с едно зареждане при стандартния Plaid е 628 км, а при Plaid+ - 837 км, което също е доста впечатляващо и стряска конкурентите.

А сред тях явно няма да бъдат само електрически модели, но и машини с 4 врати, оборудвани с двигател с вътрешно горене. Новата версия на Model S обаче ги слага в малкия си джоб като показатели.
 
  
9 невероятни коли, които нямат шанс срещу Tesla Model S (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #5
    8 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Колега, какъв -мобил притежаваш, ако не е тайна?! Че мразиш хубавите автомобили - то е ясно, но електро-такъв ли имаш, Тесла ли, що ли?!
  • #4
    14 rate up comment 7 rate down comment
    край ( преди 3 години )
    Тесла праща БМВ/Мерцедес/фолксваген и пр. в историята при Нокия. Дедовата мъдрост че "колите са Мерцедес и другите" остава валидна само за Перник и Дупница.
  • #3
    6 rate up comment 5 rate down comment
    край ( преди 3 години )
    Споровете ел. кола или ДВГ кола са излишни.ДВГ колите ще бъдат забранени. Карайте сега щото след 10г. ще карат само по-богатите.Бедните с маската в трамвая/метрото и влака.
  • #2
    18 rate up comment 2 rate down comment
    sas ( преди 3 години )
    Тази статия показва защо се възхищатавам на Тесла. Не е защото са по-бързи или с повече пробег. А защото не вървят по гайдата на автомобилната индустрия. Последните 40 години всеки нов модел е 10 коня отгоре и изпуска 5 гр. по-малко емисии. Всеки път си задавам въпроса толкова ли могат. Или в индустрията имаше неписано правило да не се правят революции, за да поддържат стабилни маржове и да не се настъпват лобита. Тесла излязоха от тези норми и продължават да правят скокове на пук на индустрият
  • #1
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Хе хе ( преди 3 години )
    Всъщност, повечето от тези коли Тесла ги слага в задния си джоб със стария модел! С новия модел въобще не са в една класа! Тестовете на Тесла с тези коли ги има на Ютуб канала Carwow!