IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

9 невероятни коли, които нямат шанс срещу Tesla Model S Plaid

Обновеният електрически лифтбек е по-бърз не само от конкурентите в класа си

На света има много бързи автомобили - от суперколи до кросоувъри, които ускоряват от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди. И техният продължава да се увеличава, като само през миналата седмица бяха представени две такива машини - BMW M5 CS и тримототорната Tesla Model S Plaid, чиито характеристики изглеждат потресаващо.


Tesla Model S


Лифтбекът полуава два електромотора на задната ос и един на предната, като съвкупната им мощност е 134 или 1115 к.с. (Plaid+). Model S разполага и със система за векторизация на тягата, а ускорението от до 100 км/ч отнема 1,99 секунди (поне така твърди производителят).

За обновения електромобил е предвиден нов салон с волан-щурвал и централен дисплей с диагонал 17 инча. Пробегът с едно зареждане при стандартния Plaid е 628 км, а при Plaid+ - 837 км, което също е доста впечатляващо и стряска конкурентите.

А сред тях явно няма да бъдат само електрически модели, но и машини с 4 врати, оборудвани с двигател с вътрешно горене. Новата версия на Model S обаче ги слага в малкия си джоб като показатели.
 
  
9 невероятни коли, които нямат шанс срещу Tesla Model S (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #15
    4 rate up comment 2 rate down comment
    цена ( преди 3 години )
    сложете и цената + цената за гориво/ток/м.поддръжка -> да видите каква драма ще стане!!!!
  • #14
    3 rate up comment 5 rate down comment
    край ( преди 3 години )
    До колегата 15. ДВГ кола за 500 лв. на 30г. може да те вози.ЕЛ. кола смислена /да издържа барем 200 км/ и пета употреба да е под 10 000 евро няма.Батерията си е скъпа и няма как да се купува на вноски като бензина/дизела.В този смисъл бедните няма да имат лични коли. Това разбира се е за добро.
  • #13
    5 rate up comment 0 rate down comment
    пепеп ( преди 3 години )
    Статията е пълна с писмени и фактологически грешки!
  • #12
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    И каква е поуката за нашенския шофьор от тази статия?
  • #11
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    проблема няма да е в цените на автомобилите а в регулациите на пазара от финансова гледна точка ще бъде непосилно масово хората да имат личен транспорт в момента за да притежаваш един автомобил годишно само годишни данъци пътни такси застраховки преглед са около 1 000 лв.
  • #10
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Искам да напиша на колегата, който се притеснява, че скоро няма да има коли за бедните т.е. бюджетни автомобили. С електрическо задвижване много по-лесно ще се постигне ниска цена. Само като сравним електромотор с ДВГ, се вижда конструктивната и технологична разлика в полза на електрото. Колите с ДВГ се развиват повече от 100 години. Дайте още 10 години на ел. колите и тогава да говорим за цени.
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Да ама те ( преди 3 години )
    Аре малко в 1 изр 5 грешки
  • #8
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    сравнението между електро и двг е като да си в вземеш хижа в планината и да се отопляваш с термопомпа вместо да си нацепиш дърва и да запалиш камината
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    carpe_diem ( преди 3 години )
    Къде е тинтириту? :D
  • #6
    6 rate up comment 1 rate down comment
    VAYK ( преди 3 години )
    Доста интересно сравнение! Да не би вейрон, Ламбо или Ферари да бият показателя на Плейда! В страницата на модела изрично е записано най-бързото ускорение 1,99сек. до 60mp/h! Чуковете преди 8г. показаха че ДВГ няма шанс срещу това задвижване и сега го препотвърждават!