IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 мита за предпазните колани

Много хора си мислят, че те ще ги спасят във всяка ситуация, но това не е така

Технологиите се развиват бурно, но едно от най-простите решения в автомобила, каквото е предпазният колан си остава основното средство за защита на хората в автомобила. Статистиката сочи, че 70% от спасените животи при катастрофи се дължи именно предпазния колан.Неговото използване намалява риска от гибел на шофьора при челен удар 2,3 пъти, при страничен - 1,8 пъти, а при преобръщане 5 пъти.

Само си представете, колко много хора дължат живота си именно на предпазния колан и на компанията, която първа го въвежда преди повече от 60 години - шведският автомобилен производител. Той обаче не е спасява човешкия живот във всяка ситуация на пътя. Има обаче хора, които пренебрегват предпазния колан, тъй като вярват в различни твърдения. Те са неверни, но се са превърнали в митове, които трябва да бъдат опровергани.

10 мита за предпазния колан (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #4
    15 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    това е като с маските... не всеки разбира от елементарно самосъхранение и елементарна грижа за околните.. Трудно им е... Защо, ама как, ама то... а всъщност е елементарно.
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    глас от тъдява ( преди 3 години )
    Има един филм , за шофьор дето обикаля с една кола и блъска тоз и оня, и там на бавен кадър показваха резултатите да си без колан, за си с краката на таблото , за си без колан на задната седалка , много добър и поучителен психо-трилър
  • #2
    20 rate up comment 4 rate down comment
    име ( преди 3 години )
    Колана ти може да е хванал мухъл, но междуушното ти пространство го е хванал много по отдавна!
  • #1
    8 rate up comment 20 rate down comment
    Депутат ( преди 3 години )
    Коланът е за бедняците, дето не могат да си плащат глобите. От 10 съм член на ГЕРБ, полицаите като ме видят и ме пускат. Коланът е хванал мухъл.