IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda разработи светещи предпазни колани

LED закопчалките ще се откриват по-лесно в тъмното

Skoda разработи и патентова осветени закопчалки за предпазните колани. Според чешката компания, това решение ще елиминира борбата с поставяне на колана през нощта. Устройствата са с многоцветни LED диоди под прозрачен бутон за откопчаване.


skoda светещ колан


Когато седалката е празна, закопчалката свети в бяло, за да може ясно да се вижда в тъмното. Когато на седалката седне някой, се активира втори режим, с червена светлина, която да напомня на пасажера да си сложи колана. Когато това е сторено, светва зелена светлина.

Прозрачният бутон на катарамата е със специален дизайн на стъклото, напомнящ кристал, което според Skoda спомага за по-добро разпръскване на светлината. А потребителите ще могат също така да програмират закопчалката да е с мигаща светлина, което да я направи още по-лесно забележима в тъмното.

Според чешката компания, червената светлина ще е доста полезна за родителите, които веднага могат да видят дали децата им не са сложили коланите си. И това, съответно, би подобрило много безопасността при пътуване.

Светещата закопчалка е все още в процес на разработка и изпитания, като от Skoda не съобщават кога ще внедрят технологията в серийните си коли. Някои модели на Audi имат подобни колани, но там технологията е много по-семпла, като катарамите са осветени от бели диоди.

0 от 500