IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият кросоувър на Skoda ще се казва Kushaq

Той ще е най-евтиният в гамата, но няма да се конкурира с Duster

Чешкият производител Skoda разкри името на най-новия си кросоувър, който ще се появи на пазара в близките месеци и ще се казва Kushaq. Така компанията запазва традицията, според която названията на нейните модели започват с "K" и завършват на "Q".


Skoda Kushaq


Само преди дни директорът по продажбите на Volkswagen Group - Кристиан Далхайм, заяви пред Automotive News Europe, че Skoda няма да предлага достъпни като цена модели, с които да се конкурира с евтините автомобили на Renault и Dacia. А това означава, че Kushaq, ще бъде създаден по проверената формула - платформа, агрегати и основни детайли на Volkswagen.

"Сравненията с Duster не ми харесват, защото не искаме Skoda да се конкурира с този автомобил. Skoda си има други конкуренти - френските марки и Ford, разбира се. И този подход привлича повече клиенти, отколкото преминаването на марката в бюджетния сегмент", допълни Далхайм.


Skoda Kushaq


На първо време новият кросоувър на Skoda ще бъде насочен към индийския пазар, като нова личи и от името му, което в превод от санскрит означава "Управник" или "Крал". Самият модел представлява серийна версия на концептуалния Vision IN, представен през 2019 година.

Официалната премиера на Kushaq е предвидена за март, като тогава ще станат ясни техническите му характеристики. Очаква се, на първо време кросоувърът да се предлага само с малки бензинови двигатели - с обем 1,0 и 1,2 литра.


Skoda Kushaq


Снимки: Skoda

0 от 500
  • #3
    21 rate up comment 2 rate down comment
    Количков ( преди 3 години )
    Истината е, че Шкода, започнаха да отхапват много голям дял от продажбите на VW в цяла Европа и швабите се притесниха. Предприеха акция по скопяване на чешката марка за да я озаптят. Та затова, на най-продаваните модели Октавия и Супърб им резнаха големите двигатели и им махнаха 4х4 версиите. Сега като започнат с тези малолитражки по SUV-овете, точно при Дачия ще ги изпратят. Не могат швабите да преживеят шамарите които изядоха от Шкода, за това искат да я осакатят.
  • #2
    26 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    И следващия Tushaq.
  • #1
    27 rate up comment 1 rate down comment
    Един литър ( преди 3 години )
    Обем от 1 л. нещо малък ми се вижда. Като се натъпчат в тая кутийка една дебела индийка с петте си деца и возилото няма да може да отлепи.