IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият кросоувър на Skoda ще се казва Kushaq

Той ще е най-евтиният в гамата, но няма да се конкурира с Duster

Чешкият производител Skoda разкри името на най-новия си кросоувър, който ще се появи на пазара в близките месеци и ще се казва Kushaq. Така компанията запазва традицията, според която названията на нейните модели започват с "K" и завършват на "Q".


Skoda Kushaq


Само преди дни директорът по продажбите на Volkswagen Group - Кристиан Далхайм, заяви пред Automotive News Europe, че Skoda няма да предлага достъпни като цена модели, с които да се конкурира с евтините автомобили на Renault и Dacia. А това означава, че Kushaq, ще бъде създаден по проверената формула - платформа, агрегати и основни детайли на Volkswagen.

"Сравненията с Duster не ми харесват, защото не искаме Skoda да се конкурира с този автомобил. Skoda си има други конкуренти - френските марки и Ford, разбира се. И този подход привлича повече клиенти, отколкото преминаването на марката в бюджетния сегмент", допълни Далхайм.


Skoda Kushaq


На първо време новият кросоувър на Skoda ще бъде насочен към индийския пазар, като нова личи и от името му, което в превод от санскрит означава "Управник" или "Крал". Самият модел представлява серийна версия на концептуалния Vision IN, представен през 2019 година.

Официалната премиера на Kushaq е предвидена за март, като тогава ще станат ясни техническите му характеристики. Очаква се, на първо време кросоувърът да се предлага само с малки бензинови двигатели - с обем 1,0 и 1,2 литра.


Skoda Kushaq


Снимки: Skoda

0 от 500
  • #13
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Петко ( преди 3 години )
    Очакваме и Kosher и Kenef.
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Stepway ( преди 3 години )
    Ко каза за Дачия
  • #11
    3 rate up comment 1 rate down comment
    коко ( преди 3 години )
    По натам ще има имена производни на Дупница, Путин и Курникова.
  • #10
    10 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Аз не намирам нито Тигуана нито Кашак, Камик или квото е там за коли, които си заслужават парите.
  • #9
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Ганчовец ( преди 3 години )
    направиха и кашик. колегата с коментар n8 също е уцелил
  • #8
    26 rate up comment 1 rate down comment
    JEEP ( преди 3 години )
    Следващия - Tashaq
  • #7
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    *** немски каски не увират вместо да издигнат шкода на по високо ниво от народната марка тъй като има по добър имидж и потенциал за развитие и да смучат по големи печалби като я позиционират под ауди швабите се опитват да я задушат ама немски шовинизъм това е резултата
  • #6
    7 rate up comment 1 rate down comment
    v-1 ( преди 3 години )
    Прав е колегата, че искат да разграничат Шкода от ФВ. Като за Шкода е отреден статут на по-ниско бюджетни, точно за това ги режат от към гама мотори и други екстри. Може да са под една шапка, но пак между заводите и марките тече вътрешна борба, кой ще се представи по-добре от към печалби и продажби.
  • #5
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Количков ( преди 3 години )
    Щом не са изяли шамарите при продажбите, защо тогава правят това, което правят с Шкода?! Противоречиш си. Всъщност надценената марка е VW. Да, парите отиват в един и същи джоб, но от VW се печели повече от кола, отколкото от Шкода. За това се сваля сегмента на Шкода, за да продължат да щавят с VW. Никой не казва, че Тигуан не е страхотен, но много хора смятат, че е по-скъп отколкото трябва.
  • #4
    9 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Швабите не са изяли никакви шамари от Шкода, щото парите отиват ... при швабите. Така че швабите правят с Шкода това, което става с Шкода в момента. В един момент ще осъзнаеш, че Шкода е адски надценена марка за това, което предлага, ще се обърнеш и ще се окаже, че новият ФВ Тигуан е страхотен. Ти си плъхчето в цялата схема и ти въртиш колелото.